Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014

Η συνταγή της εβδομάδα: Τάρτα Ντομάτας




Αν και δεν είναι η εποχή της ντομάτας, παρ'όλα αυτά, μιας και ο καιρός είναι ανοιξιάτικος, νοστάλγησα, αυτήν την εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή, που δοκιμάσαμε για πρώτη φορά στην Σίφνο πέρσι το καλοκαίρι με τη φίλη μου τη Μαρία.
Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε!

Υλικά (για 4 άτομα)
  •  1 φύλλο σφολιάτας
  • 5 μεσαίες ντομάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες χωρίς τα σπόρια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 300 γ. φέτα τριμμένη
  • 3 κ.σ. πατέ ελιάς 
  • 4 κ.σ.ελαιόλαδο 
  • 2 κ.γ. ζάχαρη (προαιρετικά)
  • αλάτι και πιπέρι
  • φύλλα φρέσκου βασιλικού (αν δεν έχετε τρίψτε αποξηραμένο)

Εκτέλεση

Μαρινάρουμε τις φέτες ντομάτας σ'ένα μπολ προσθέτοντας 2 κ.σ ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο, τη ζάχαρη κι αφήνουμε στην άκρη.
Σοτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι σε μια κουταλιά σούπας λάδι, μέχρι να γίνει διάφανο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180'C.
Λαδώνουμε μια ταρτιέρα και στρώνουμε το φύλλο της σφολιάτας. Απλώνουμε την πάστα ελιάς, το κρεμμύδι, την φέτα και απο πάνω στρώνουμε ομοιόμορφα τις ντομάτες.
Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψήνουμε για 30' περίπου.
Τέλος, ρίχνουμε τα φύλλα του βασιλικού και σερβίρουμε!

Καλή σας όρεξη!

 Πείτε μου εντυπώσεις! Εδώ ή και στην σελίδα μου στο facebook!

Σας φιλώ

4 σχόλια:

  1. Ok.... με ξελύγωσες!!!!! Πεντανόστιμη φαινεται και είμαι σίγουρη ότι θα είναι!!!!! Σημειώνω συνταγη γιατί τρώμε πολύ ντομάτα οικογενειακώς!
    (από το πάρτυ έρχομαι http://ginamegoneis.blogspot.gr/2014/05/link-party-5.html)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ νόστιμη φαίνεται και προπαντώς εύκολη και γρήγορη!!!!!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. λατρευω την γευση ντοματας & βασιλικου ειδικα σε ταρτα...

    από το πάρτυ έρχομαι http://ginamegoneis.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ντομάτα-φέτα τέλειος συνδυασμός,οπότε τέλειαθα είναι και η τάρτα!Καλό ΣΚ Ζωή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή