Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014

Η συνταγή της εβδομάδας :Νορβηγικά μπισκότα με θαλασσινό αλάτι



Καλέ μην σας τρομάζει ο τίτλος της σημερινής συνταγής!
Αυτά τα νορβηγικά μπισκότα είναι τόσο εύκολα και νόστιμα που θα σας ξαφνιάσουν ευχάριστα, κι ας είναι λίγο ασυνήθιστα για τα ελληνικά γούστα. Την συνταγή, μου την έδωσε μια πολύ καλή μου φίλη που ζει στην Δανία. Κι ενώ στην αρχή είχα τις αμφιβολίες μου περί αλατιού, στο τέλος αυτά τα υπέροχα μπισκότα που μυρίζουν φρέσκο βούτυρο και βανίλια, γίνανε απο τα αγαπημένα μου.

ΥΛΙΚΑ
  • 50 γρ βούτυρο αγελάδος (κατευθείαν απο το ψυγείο)
  • 50 γρ ζάχαρη καστανή
  • 80 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπεικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. εσάνς βανίλιας
  • θαλασσινό αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπόλ, πλάθουμε μικρά μπαλάκια, τα πιέζουμε λίγο να πλατίνουν και τα βάζουμε σε ένα ταψί που το έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε για 11'. Βγάζουμε τα μπισκότα, ρίχνουμε απο πάνω θαλασσινό αλάτι, και ψήνουμε για άλλα 4'.
Αφήνουμε να κρυώσουν κι απολαμβάνουμε!

Περιμένω τα σχόλιά σας εδώ και στην σελίδα μου στο facebook.
Σας φιλώ

4 σχόλια:

  1. Θες να μου περιγράψεις λίγο τη γευση τους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουν μια γλυκιά βουτυρένια γεύση, σαν τα μπισκοτάκια στα μεταλλικά κουτιά (τα τύπου δανέζικα) και στο τέλος σου αφήνουν μια ελάχιστα αλμυρή υποψία!!

      Διαγραφή
  2. Αν και πλέον δεν φτιάχνω πολλά πράγματα(παλιά όλο πειράματα ήμουν,συνταγές,γλυκά,τώρα τα απαραίτητα),μου φαίνεται πως θα είναι καλά τα μπισκοτάκια.Ένα είναι σίγουρο πως μου αρέσει να δοκιμάζω καινούργιες γεύσεις,οπότε μάλλον θα ενδώσω στα μπισκοτάκια!Τελικά τι γεύση έχουν ουδέτερα;Γλυκά και αλμυρά μαζί;Μ'αρέσουν τα περίεργα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τα φτιάξεις Ιωάννα μου! Νομίζω πως θα σου αρέσουν!

      Διαγραφή