Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014

Η συνταγή της εβδομάδας :Μαρμελάδα φράουλα


Ε, μιας και είναι η εποχή της, είπα στην συνταγή της εβδομάδας, να φτιάξουμε μια γρήγορη και εύκολη μαρμελάδα φράουλα!

ΥΛΙΚΑ (για 650 γρ.)
  • 500γρ. φράουλες 
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 1 κλωναράκι βανίλιας κομμένο στα δυο ή 3 βανίλιες σε σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες και αν είναι μεγάλες τις κόβουμε στα δυο.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε απαλά τη ζάχαρη με τις φράουλες μέχρι να μισολιώσει η ζάχαρη.
  3. Βάζουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε και την βανίλια και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά μέχρι να δέσει λίγο το σιρόπι.
  4. Ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσουν στον πάτο.
  5. Οι φράουλες δεν πρέπει να λιώσουν αλλά να διατηρήσουν το σχήμα τους.
  6. Γεμίζουμε σε βάζα αποστειρωμένα.

Καλή σας απόλαυση!
Περιμένω τα σχόλιά σας!
Επίσης μπορείτε να με βρίσκετε στο facebook και στο Instagram.


Σας φιλώ

2 σχόλια:

  1. Αγαπημένη η μαρμελάδα φράουλα! Και μάλιστα αυτή η αναλογία ζάχαρη - φρούτο είναι ιδανική, γιατί δεν γίνεται πολύ γλυκιά! Υπερισχύει η "φραουλίλα"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή