Mama Petounia and friends #3

by - Ιουλίου 11, 2014


Την Κωνσταντίνα, την μαμά πίσω από το ενημερωτικό blog  Mommydotcom.gr την γνώρισα από κοντά σε ένα Μοντεσσοριανό σεμινάριο που παρακολούθησα πριν από μερικούς μήνες. Μέσα από τα λίγα που προλάβαμε να πούμε, αισθάνθηκα πως είναι μια δυναμική και πολύ δραστήρια γυναίκα, μια μαμά που ψάχνετε σχετικά με τον τρόπο που θα μεγαλώσει το παιδί της, και που προσπαθεί να κάνει το καλύτερο για αυτό.
Το ίδιο ένιωσα όταν επισκέφτηκα το διαδικτυακό της σπίτι. Έναν χώρο όπου μπορεί κανείς να ενημερωθεί για πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα για το παιδί και την οικογένεια, με την βοήθεια μιας ομάδας ανθρώπων που εργάζονται με συνέπεια και ευαισθησία.
Ας αφήσω όμως την ίδια να μας πεις περισσότερα για όλα αυτά!

Κωνσταντίνα!  Είσαι η ψηφιακή μαμά πίσω από το ενημερωτικό blog  Mommydotcom.gr.
Πες μας λίγα λόγια για σένα και το ηλεκτρονικό σου παιδί. Πως πήρες την απόφαση να το κάνεις και γιατί του έδωσες αυτό το όνομα?

Τα τελευταία χρόνια θυμάμαι τον εαυτό μου να επισκέπτομαι διάφορα γυναικεία blogs και portals…όλα είχαν κάτι να μου δώσουν!
Ποτέ δεν είχα σκεφτεί να φτιάξω κάτι δικό μου.
Αργότερα, έγινα η ίδια μητέρα. Από την αρχή κιόλας της εγκυμοσύνης μου, ότι είχε σχέση με την μητρότητα αποτελούσε για μένα μια νέα ευκαιρία αναζήτησης και διερεύνησης. Στην πορεία, λόγω προβλήματος στην εγκυμοσύνη, έμεινα για μήνες ξαπλωμένη! Είχα πολύ ελεύθερο χρόνο. Το διαδίκτυο για μένα υπήρξε πολύ καλή "παρέα".
Μέσα από τις αναζητήσεις μου σε αυτό και φυσικά μέσα από τις περαιτέρω γνωριμίες και συναντήσεις μου με επαγγελματίες υγείας, επαγγελματίες σε θέματα μητρότητας, μέσα από τον εθελοντισμό και τις συζητήσεις με καθημερινές μητέρες, έτσι απλά έγινε το «κλικ» ….και αναθεώρησα πολλά! Έτσι γεννήθηκε και η ιδέα του Mommydotcom.gr. Μια καθημερινή, «ψηφιακή» μαμά που αγωνιά, αναζητά, post-άρει, blog-άρει…
Έψαχνα μια διέξοδο, όπου θα μπορούσα να μοιραστώ τα «ευρύματα», τα ερωτήματα μου, την έκπληξή μου με άλλες μητέρες.

Πως διαλέγεις τους συνεργάτες σου?

Το Mommydotcom.gr πιστεύει στη δύναμη ισχυρών δεσμών μεταξύ μητέρας-παιδιού, στην ενσυναίσθηση, στην δυναμική της φύσης της κάθε μητέρας, στην τεκμηριωμένη και πολυδιάστατη πληροφόρηση... Άνθρωποι που συμμερίζονται την φιλοσοφία της σελίδας μας είναι οι ίδιοι άνθρωποι που μοιράζονται τα άρθρα και τις απόψεις τους, που παρουσιάζουν την δική τους προσπάθεια και προσφορά στην κάθε μητέρα.

Πόσο χρόνο διαθέτεις καθημερινά για το Mοmmydotcom.gr?

Αρκετό! Σκοπός είναι ο΄τι "ανεβαίνει" στο blog να εκφράζει και να πληροί την φιλοσοφία της ομάδας και ύστερα να το μοιραζόμαστε με τους αναγνώστες μας.

Ξέρω ότι σε ενδιαφέρει πολύ η Μοντεσσοριανή προσέγγιση στο μεγάλωμα ενός παιδιού. Πότε ήρθες για πρώτη φορά σε επαφή με την μέθοδο Μοντεσσόρι και τι ήταν αυτό που σου τράβηξε το ενδιαφέρον? 

Η αλήθεια είναι ότι από τότε που ο γιος μου ήταν πολύ μικρός, εγώ και ο σύντροφός μου είχαμε μια κοινή φιλοσοφία, όσον αφορά την διαπαιδαγώγηση του γιου μας. Υποστηρίζουμε την ύπαρξη ενός υγιούς και ασφαλούς οικογενειακού περιβάλλοντος που θα στηρίξει την ομαλή εξέλιξη του παιδιού μας, μέσα από συνεχείς καθαρές κουβέντες με το παιδί μας, άμεση ανταπόκριση σε κάθε του ανάγκη, ένδειξη εμπιστοσύνης σε κάθε του προσπάθεια… Αργότερα «ανακάλυψα» ότι η προσέγγιση της Μοντεσσόρι ταίριαζε με την φιλοσοφία που ήδη είχαμε ως γονείς. Απλά ερχόμενη σε επαφή με τους κατάλληλους ανθρώπους, επαγγελματίες μα πάνω απ’ όλα με γονείς, θέλω να συνεχίζω να ενημερώνομαι, να ακούω απόψεις, να βελτιώνομαι ως άνθρωπος. Το κάνω και για μένα, αλλά και γιατί το παιδί μου θέλω να “ανθίσει” έχοντας εμπιστοσύνη στην αγάπη και την ασφάλεια που μπορεί να του προσφέρει η οικογένειά του και κυριότερα έχοντας εμπιστοσύνη στον ίδιο τον εαυτό του. Κανένας γονιός δεν είναι τέλειος, φυσικά ούτε εγώ. Λάθη γίνονται, απλά προσπαθώ να γίνομαι καλύτερη…


Τι θα έλεγες σε μια νέα μαμά που θέλει να ανοίξει το δικό της blog? Υπάρχουν μυστικά επιτυχίας?

Για μένα αυτό που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο είναι η δίψα και το μεράκι για κάθε τέτοια προσπάθεια. Προσωπικά, αυτό ήταν το εφαλτήριο για να ξεκινήσω το δικό μου blog κι έτσι συνεχίζω. Κάθε ανάρτηση που κάνω είναι αποτέλεσμα προσωπικής προσπάθειας για μια νέα ευκαιρία στη γνώση, στην πληροφόρηση, στο μοίρασμα απόψεων και ιδεών.

Περίγραψέ μας μια τυπική σου μέρα.


Πέρα από την αφιέρωση χρόνου στο blog, εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα. Η μέρα μου ξεκινάει πολύ πρωί, δεν χάνω όμως την ευκαιρία για λίγες αγκαλιές με τον μονάκριβο γιο μου, καθώς έχω την τύχη να ξυπνάει κι αυτός νωρίς. Αργά το απόγευμα που θα επιστρέψω, όπως και να είμαι σε σχέση με διάθεση και κούραση, αφιερώνομαι στον σύντροφο και τον γιο μου. Προσπαθώ να «ρουφάω» κάθε λεπτό των κοινών μας στιγμών γιατί πραγματικά μου λείπουν και οι δυο τους και ο χρόνος κυλά πολύ γρήγορα…
Συγχρόνως, επειδή οι προσεγγίσεις μου σε θέματα μητρότητας έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τη νοοτροπία μου αλλά και την δράση και προσφορά μου σε άλλες μητέρες, όποτε μπορώ (πολλές φορές με τον γιο μου να με συνοδεύει!) παρακολουθώ συναντήσεις για μητέρες, βιωματικά σεμινάρια, webinars σχετικά με θέματα μητρότητας, έχω εκπαιδευτεί σε θέματα μητρότητας για την περίοδο εγκυμοσύνης, τοκετού και λοχείας(εκπαίδευση από τον Σύλλογο Βοηθών Μητρότητας – www.mitrotita.org, Natural Health Sciences, RRmotion, Childbirth International κ.α.)…. και η λίστα για μένα δεν τελειώνει…αυξάνοντας έτσι την δυνατότητα μου να μπορώ να μοιράζομαι την γνώση μου και εμπειρία μου και με άλλες μητέρες. Και δεν το μετανιώνω!


Ποιά εποχή του χρόνου σου αρέσει και γιατί?

Δεν μπορώ να ξεχωρίσω. Η κάθε μία για μένα έχει στοιχεία που λατρεύω … Στοιχεία που μου χαρίζουν μυρωδιές, εικόνες, αναμνήσεις που «κλειδώνω» στην καρδιά μου.

Αν δεν ζούσες στην Αθήνα που θα ήθελες να ζεις?

Κρήτη!

Πες μας 3 πράγματα που θα άλλαζες στην καθημερινότητα και 3 που δεν θα τα άλλαζες με τίποτα.


Τι θα άλλαζα:

Το πού αφιερώνω τον χρόνο μου και πώς τον οργανώνω

Τις αντοχές μου…μακάρι να ήταν ακόμα πιο μεγάλες

Την διατροφή μου



Τι δεν θα άλλαζα:

Τις στιγμές που περνώ με το παιδί μου

Τις στιγμές που περνώ με τον σύντροφό μου

Την στήριξη, κατανόηση και αγάπη που εισπράττω από οικογενειακά μου πρόσωπα

Που θα σε βρει το φετινό καλοκαίρι? 

Δεν έχουμε καταλήξει ακόμα… Σίγουρα σ’ ένα ήρεμο μέρος… το έχουμε τόσο ανάγκη.

Κωνσταντίνα θα ήθελα να κλείσουμε την κουβέντα μας μερικές αγαπημένες σου φωτογραφίες...

Όταν δύο χέρια ενώνονται, αγγίζονται, μοιράζονται, αισθάνονται....όλος ο κόσμος μπορεί να αλλάξει!


Αγαπημένο μέρος, λίγο πιο έξω από την Αθήνα, το ανακαλύψαμε με τον σύντροφο μου πριν τον ερχομό του γιου μας....τώρα πηγαίνουμε και οι 3!


Παίζοντας με την άμμο...στην 1η φετινή μας εξόρμηση στην παραλία


Με τον ερχομό της άνοιξης, άνθισαν και τα πιο όμορφα μπουμπούκια στο μπαλκόνι μας....και η περιέργεια για γνωριμία και επαφή με νέες μυρωδιές στο απόγειό της!


Κωνσταντίνα σε ευχαριστώ πολύ που θέλησες να μοιραστείς μαζί μου κομμάτια απο την ζωή σου.
Εύχομαι να τα ξαναπούμε σύντομα από κοντά!
Μέχρι τότε σου εύχομαι ένα πολύ όμορφο και ξεκούραστο καλοκαίρι.


Περισότερα για την Κωνσταντίνα μπορείτε να βρείτε εδώ.
Περιμένω τα σχόλιά σας!
Μπορείτε να με βρίσκετε στο facebook και στο Instagram.
 

Σας φιλώ 



You May Also Like

2 σχόλια