Mama Petounia and friends #4

by - Νοεμβρίου 09, 2014


Την Ντίνα, τη μαμά πίσω από το happy girly crafty, την γνώρισα μέσα από το blog της, το οποίο είναι γεμάτο από χειροποίητες δημιουργίες και ευφάνταστες ιδέες. Αυτό που μου έκανε αμέσως εντύπωση, είναι η συνέπεια και η ευρηματικότητά της αλλά και το γεγονός πως παρ'όλο το βεβαρημένο της πρόγραμμα, πάντα βρίσκει χρόνο να ασχοληθεί με το ιντερνετικό της παιδί. Θέλησα λοιπόν να την γνωρίσω καλύτερα, κάνοντάς της 10 ερωτήσεις.



1.Ντίνα, θα ήθελα να μας πεις λίγα λόγια για σένα και για το πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με το blogging.

Είμαι μαμά 2 κοριτσιών και τα τελευταία 5 χρόνια ασχολούμαι αποκλειστικά με εκείνα! (μαμά πλήρους απασχόλησης δηλαδή!). Διάβαζα πολλά χρόνια πολλά blogs -του εξωτερικού κυρίως- γιατί πάντα μου άρεσαν οι κατασκευές και έψαχνα (και ψάχνω) συνεχώς νέες ιδέες! Το να φτιάξω δικό μου μπλογκ ήταν πάντα όνειρο έτσι μια μέρα αποφάσισα να το πραγματοποιήσω! 


2. Πόση ώρα σου παίρνει από την καθημερινότητά σου?

Γύρω στις 4-5 ώρες που συνήθως είναι πολύ πρωινές ή πολύ βραδυνές.


3. Από πού εμπνέεσαι για τα posts σου?

Από οτιδήποτε! Από μια εικόνα μέσα στο σπίτι μου, έξω στο δρόμο, από το ίντερνετ, από παντού!


4. Έχεις κάποια αγαπημένα blogs τα οποία επισκέπτεσαι?

Είναι πάρα πολλά! Πρόσφατα ανακάλυψα πως υπάρχουν και πολλά ελληνικά καταπληκτικά blogs πίσω από τα οποία κρύβονται υπέροχες bloggers που είχα την τύχη να γνωρίσω έστω και διαδικτυακά! Από αυτά του εξωτερικού το πιο αγαπημένο μου είναι το Love Meagan.


5. Είδα πως οι αναρτήσεις σου είναι και στα αγγλικά. Να υποθέσω πως απευθύνεσαι και σε αναγνώστες από το εξωτερικό? Αν ναι, μίλησε μας γι’αυτό. Πώς προέκυψε και τη ανταπόκριση έχει?

Από την αρχή ήθελα να γράφω και στα Αγγλικά. Ο λόγος είναι πως είναι η πιο διαδεδομένη γλώσσα και επειδή το ίντερνετ είναι παγκόσμιο θέλω αν κάποιος πέσει πάνω στο μπλογκ μου να μπορεί να καταλάβει τι γράφω! Επισκέπτομαι πολλά ξένα μπλογκς και συμμετέχω σε διάφορα λινκ πάρτυ κι έτσι έχω και κάποιες επισκέψεις από Αμερική κυρίως αλλά και πρόσφατα από Ιταλία


6. Τι είναι αυτό που κατά τη γνώμη σου κάνει ένα blog να ξεχωρίζει από τόσα άλλα?

Πιστεύω πως μια προσεγμένη εμφάνιση και οι καταπληκτικές φωτογραφίες είναι αυτά που κάνουν ένα blog να ξεχωρίζει. Και είναι και τα πιο δύσκολα να επιτύχεις! Ειδικά οι φωτογραφίες είναι κάτι που με δυσκολεύει πάρα πολύ.


7.Πως είναι  να είσαι μαμά πλήρους απασχόλησης?

Είναι πολυάσχολο! Μπορεί να υπάρχει η εντύπωση πως είναι εύκολη "δουλειά" αλλά δεν είναι! Είναι όμως πολύ προνομιούχο μιας και έχεις την πολυτέλεια να είσαι όλη την ημέρα μαζί με τα παιδιά σου.


8.Τι σου αρέσει να κάνεις τον ελεύθερό σου χρόνο ?

Λόγω του ότι έχω ένα μικρό μωρό δεν υπάρχει και πολύς ελεύθερος χρόνος αυτή τη στιγμή! Όσο ελεύθερο χρόνο έχω όμως τον χρησιμοποιώ για να φτιάχνω κατασκευές και κυρίως χειροποίητα κοσμήματα.


9. Περιέγραψέ μας μια τυπική σου μέρα.

Ξυπνάω πολύ νωρίς για να ετοιμάσω τη μεγάλη μου για το σχολείο και μετά να ασχοληθώ με το μωρό. Όταν κοιμάται το μωρό το πρόγραμμα έχει δουλειές, μαγείρεμα αλλά και crafting και blogging! Το απόγευμα είναι συνήθως γεμάτο με τις δραστηριότητες της μεγαλης μου κόρης ή συναντήσεις με φίλους μας. Το βράδυ κοιμάμαι πολύ αργά αφού όταν κοιμηθούν όλοι σερφάρω στο ίντερνετ ψάχνοντας ιδέες, διαβάζοντας άλλα blog κλπ (όχι πάντα βέβαια πολλές φορές απλά κοιμάμαι γιατί δεν αντέχω άλλο!)


10. Ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον?

Αυτό που σκέφτομαι για το μέλλον είναι να μεγαλώσω όσο καλύτερα μπορώ τα παιδιά μου και αν τα καταφέρω να ξαναβγώ στην αγορά εργασίας όταν εκείνα μεγαλώσουν λίγο

Ντίνα, θα ήθελα να κλείσουμε την κουβέντα μας μερικές αγαπημένες σου φωτογραφίες...

 Η πόλη μου, ο Βόλος.



 Το προσκλητήριο της βάπτισης της μικρής μου και το ποίημα του Γ. Ρίτσου που είχα γράψει στην πίσω πλευρά.


Και 2 αγαπημένες δικές μου



Ντίνα μου σε ευχαριστώ που θέλησες να μοιραστείς μαζί μου όλα αυτά. Χάρηκα που σε γνώρισα λίγο παραπάνω, κι ελπίζω κάποια στιγμή να μας δωθεί η ευκαιρία να τα πούμε κι από κοντά!
Περισσότερα για την Ντίνα και το blog της μπορείτε να βρείτε εδώ κι εδώ!

Σας φιλώ

You May Also Like

10 σχόλια

  1. Ένα πολύ γλυκό και ταλαντούχο κορίτσι! Ζωή μου τέλεια η στήλη σου :-) Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εγω σε ευχαριστω Ζωή για την χαρά που μου έδωσες να συμμετέχω στην πολυ όμορφη στήλη σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντίνα, όποτε έρθεις Αθήνα, να τα πούμε και από κοντά!

      Διαγραφή
  3. Υπέροχη η ιδέα σου Ζωή μου! Είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα τη γλυκιά Ντίνα! φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι σε ευχαριστώ πολύ!! Χαίρομαι που σου άρεσε!
      Φιλιά

      Διαγραφή