Παρασκευή, 3 Απριλίου 2015

Flash back


Το σημερινό Flash back, μας πάει πίσω σχεδόν ένα χρόνο, σε μια ανάρτηση πολύ νόστιμη!
Μια πανεύκολη συνταγή για μια τάρτα ντομάτας.
Τώρα που ανοίγει ο καιρός, είναι ένα εύκολο φαγητό για τις μέρες με λιακάδα!
Καλή σας απόλαυση!

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Αν και δεν είναι η εποχή της ντομάτας, παρ'όλα αυτά, μιας και ο καιρός είναι ανοιξιάτικος, νοστάλγησα, αυτήν την εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή, που δοκιμάσαμε για πρώτη φορά στην Σίφνο πέρσι το καλοκαίρι με τη φίλη μου τη Μαρία.
Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε!

Υλικά (για 4 άτομα)
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 5 μεσαίες ντομάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες χωρίς τα σπόρια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 300 γ. φέτα τριμμένη
  • 3 κ.σ. πατέ ελιάς 
  • 4 κ.σ.ελαιόλαδο 
  • 2 κ.γ. ζάχαρη (προαιρετικά)
  • αλάτι και πιπέρι
  • φύλλα φρέσκου βασιλικού (αν δεν έχετε τρίψτε αποξηραμένο) 

Εκτέλεση

Μαρινάρουμε τις φέτες ντομάτας σ'ένα μπολ προσθέτοντας 2 κ.σ ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο, τη ζάχαρη κι αφήνουμε στην άκρη.
Σοτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι σε μια κουταλιά σούπας λάδι, μέχρι να γίνει διάφανο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180'C.
Λαδώνουμε μια ταρτιέρα και στρώνουμε το φύλλο της σφολιάτας. Απλώνουμε την πάστα ελιάς, το κρεμμύδι, την φέτα και απο πάνω στρώνουμε ομοιόμορφα τις ντομάτες.
Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψήνουμε για 30' περίπου.
Τέλος, ρίχνουμε τα φύλλα του βασιλικού και σερβίρουμε!

Καλή σας όρεξη!

Σας φιλώ

2 σχόλια:

  1. Toυ Βασίλη δεν του αρέσει η ελιά,αλλά σε έναν τόσο νόστιμο συνδυασμό,πιστεύω δεν θα αντισταθεί!Όσο για εμένα φέτα,ντομάτα και ελιά υπέροχος συνδυασμός!!Καλημέρα Ζωή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να την δοκιμάσεις Ιωάννα μου!
      Είναι πεντανόστιμη!

      Διαγραφή