Σάββατο, 23 Μαΐου 2015

Η συνταγή της εβδομάδας : Τούρτα με μέλι και ginger


Όπως σας έγραψα κι εδώ, ήθελα για τα γενέθλια της Χριστίνας, να φτιάξω εγώ την τούρτα και να μην έχει ζάχαρη. Μου αρέσουν πολύ οι πλούσιες τούρτες που είναι καλυμμένες με ζαχαρόπαστα και είναι τόσο όμορφες που λυπάσαι να τις φας, μα πιστεύω πως έχει καιρό μπροστά της για τόση ζάχαρη.
Έτσι λοιπόν, ζήτησα από την φίλη μου τη Μαρία να μου δώσει την συνταγή της τούρτας που έφτιαξε για τα γενέθλια του ενός έτους γιου της και επέλεξα να φτιάξω ένα frosting με σιρόπι σφενδάμου και τυρί κρέμα!
Η συνταγή πέτυχε και δεν έμεινε ψίχουλο!



ΥΛΙΚΑ(για το κέικ )

  • 2 1/2 κούπες αλεύρι ολικής άλεσης
  • 3/4 κούπες ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κούπα μέλι
  • 1 κούπα γάλα
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γ baking soda
  • 1 κ.γ κανέλα
  • 1 κ.γ τζίντζερ (εγώ έβαλα έτοιμο σε σκόνη)
  • 1 κ.γ μοσχοκάρυδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 165’C.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο με το μέλι.
Ρίχνουμε ένα αυγό και χτυπάμε.
Αφού αναμιχθεί καλά, ρίχνουμε και το δεύτερο.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα κι ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, την κανέλα, το τζίντζερ και το μοσχοκάρυδο και προσθέτουμε τα υγρά υλικά ανακατεύοντας καλά.
Ψήνουμε για περίπου μια ώρα, μέχρι να βγει το μαχαίρι μας στεγνό από το κέικ. 
Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς ,ξεφορμάρουμε και διακοσμούμε!

ΥΛΙΚΑ(για το frosting)
  • 1 κούπα τυρί κρέμα
  • 1/2 κούπα σιρόπι σφενδάμου 




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μισή ώρα πριν το φτιάξουμε, βγάζουμε το τυρί από το ψυγείο.
Χτυπάμε καλά το τυρί μέχρι να μαλακώσει και να γίνει κρέμα και προσθέτουμε το σιρόπι, συνεχίζοντας το χτύπημα.

Εγώ έφτιαξα δύο κέικ κι έβαλα frosting ανάμεσά τους και πάνω στην τούρτα (οπότε οι ποσότητες ήταν διπλές)  και η Χριστίνα διακόσμησε με σοκολατένια κουφετάκια, τα οποία ήταν και η εξαίρεση στον κανόνα της ζάχαρης!
Για όποια απορία, μην διστάσετε να με ρωτήσετε!!
Καλή σας απόλαυση!

Σας φιλώ


 
 

2 σχόλια: