Ε κοπελιά, χαλάρωσε…

by - Οκτωβρίου 09, 2015


Το τελευταίο διάστημα, η καθημερινότητά μου ήταν γεμάτη υποχρεώσεις, συναντήσεις, ραντεβού, δουλειές, εξόδους και άπειρες σκέψεις για το πως όλα αυτά θα γίνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με τρόπο ώστε ΟΛΟΙ και ΟΛΑ να είναι καλά…
Και φυσικά, ήρθε η στιγμή που κλάταρα. Κανονικά. Την Τετάρτη το μεσημέρι, το σώμα μου μου έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα. ΧΑΛΑΡΩΣΕ. Και μου το έστειλε με τον “καλύτερο” τρόπο.
Έπαθα το γνωστό και αστείο ως λέξη, λουμπάγκο στη μέση μου. Έμεινα διπλωμένη στα δύο, ανήμπορη να κάνω έστω κι ένα βήμα.
Το θέμα ήταν απλό. Έπρεπε να επαναπροσδιορίσω τις προτεραιότητες της καθημερινότητάς μου και να βάλω στην άκρη οτιδήποτε “περιττό”, να αφήσω τους άλλους να κάνουν πράγματα χωρίς να σκέφτομαι ότι πρέπει να τα κάνω εγώ μιας και εγώ θα τα κάνω καλύτερα από αυτούς. Έπρεπε να χαλαρώσω και να απολαύσω μια ολόκληρη μέρα στο κρεβάτι μου, χωρίς να με νοιάζει τι θα φάμε για μεσημεριανό, αν θα απλώσω το πλυντήριο, αν θα πάω την Χριστίνα στις απογευματινές της δραστηριότητες, αν θα καθαρίσω το σπίτι, αν θα πάω στη δουλειά ή σε προγραμματισμένα ραντεβού, αν είναι όλοι και όλα εντάξει.
Και πραγματικά, ενώ στην αρχή που φάνηκε σαν ένα είδος μαρτυρίου, στην πορεία πρέπει να πω πως το απόλαυσα και πως το χάρηκα!
Χαλάρωσε και έριξα τους ρυθμούς, ακύρωσα όλα όσα είχα να κάνω, και ως διά μαγείας όλα προσαρμόστηκαν μαζί μου και βρήκαν τον δρόμο και τη λύση τους και χωρίς εμένα…!

Σας φιλώ

You May Also Like

15 σχόλια

  1. ε ναι κοπελιά :-p !!! αφού είπαμε ;-) χαλαράαααα!
    το λουμπάγκο είναι ένα ωραίο και σχετικά 'ανώδυνο' μάθημα πάνω στην τάση μας να γινόμαστε συγκεντρωτικοί, control freaks, η μις 'τα-μπορώ-και-τα-κάνω-όλα', η μις 'τα-κάνω-όλα-καλύτερα-από-τον-καθένα' και δε συμμαζεύεται! πρόσεξε μόνο όταν περάσει το λουμπάγκο να μην επανέλθει και αυτή η τάση δριμύτερη μππρρρρρρρρ :-D
    φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε αυτή τη φας το λουμπάγκο φαντάζει πολυτέλεια για μένα! :)
    Περαστικα αν πονάς ακόμα και να προσεχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε αυτή τη φάση ήθελα να γράψω! :)

      Διαγραφή
    2. Με το καλό το καινούργιο μέλος!!!
      Ευχαριστώ για τα περαστικά!

      Διαγραφή
  3. Έτσι είναι Ζωή! Μια μέρα μπορεί απλά να κλατάρεις και να μην καταλάβεις καν πώς έγινε αυτό. Όλα θα γίνουν, εγώ αυτό λέω, αρκεί να σταματήσουμε να βιαζόμαστε και να πιέζουμε τον εαυτό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς! Όλα θα γίνουν!!
      Και τι έγινε κι άμα δεν γίνουν στην τελική! Όλα στο μυαλό μας είναι…

      Διαγραφή
  4. Έχεις απόλυτο δίκιο, πρέπει να προσέχουμε και εμείς τον εαυτό μας και μας αξίζουν στιγμές χαλάρωσης, καλό θα ήταν να μη φτάνουμε στο σημείο να αρρωστήσουμε για να ηρεμήσουμε, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσέχουμε για να έχουμε!! Έλα όμως που μερικές φορές το ξεχνάμε αυτό…

      Διαγραφή
  5. Έχεις απόλυτο δίκιο, πρέπει να προσέχουμε και εμείς τον εαυτό μας και μας αξίζουν στιγμές χαλάρωσης, καλό θα ήταν να μη φτάνουμε στο σημείο να αρρωστήσουμε για να ηρεμήσουμε, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχεις απόλυτο δίκιο, πρέπει να προσέχουμε και εμείς τον εαυτό μας και μας αξίζουν στιγμές χαλάρωσης, καλό θα ήταν να μη φτάνουμε στο σημείο να αρρωστήσουμε για να ηρεμήσουμε, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Α, πόσο και καταλαβαίνω. Και εγώ την Κυριακή που μας πέρασε ήρθα και τα έπαιξα. Εμένα βέβαια με έπιασε κάτι σαν έλκος, κάτι που έχει να μου εμφανιστεί πάνω από 8 χρόνια. Περνάμε μια πολύ δύσκολη φάση τώρα στη ζωή μας (άνεργος ο μπαμπάς, εγώ δουλεύω part time, μένουμε με τα πεθερικά μου και έχουμε ένα 22 μηνών αγοράκι που θέλουμε να του προσφέρουμε ότι μπορούμε). Ζαλιζόμουν, δεν είχα όρεξη να φάω τίποτα και αυτό που μπόρεσα να φάω ήθελα να το βγάλω, κοιμόμουν συνέχεια, γενικά μια φάση χάλια. Το μόνο καλό είναι ότι ερχόταν ο μικρός μου και προσπαθούσε να με κάνει καλά, με χάιδευε, μου έβαζε μουσικούλα. Μετά από αυτό, κατάλαβα ότι αν δεν είμαστε καλά εμείς τότε τίποτα δεν μπορεί να είναι καλά. ΠΡΕΠΕΙ να προσέχουμε τον εαυτό μας πολύ, γιατί περνάνε από τα χέρια μας πολλά πράγαμτα, καλός ή κακός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σας ζήσει το μικράκι σας και εύχομαι όλα να σας πάνε καλά!!
      Η αλήθεια είναι πως και οι συνθήκες στις οποίες ζούμε την καθημερινότητά μας, δεν είναι πάντα οι καλύτερες, αλλά πάντα υπάρχει ελπίδα!

      Διαγραφή