Φίλων γράμματα #3

by - Οκτωβρίου 26, 2015


Σήμερα, στο Φίλων γράμματα, η γλυκιά φίλη Καρολίν, μια δραστήρια εργαζόμενη μητέρα τριών υπέροχων αγοριών, μοιράζεται μαζί μας μια πολύ νόστιμη συνταγή: Τάρτα γλυκιάς κολοκύθας!! 
Δεν ξέρω για σας, εγώ πάντως θα την τιμήσω στο Halloween πάρτι που ετοιμάζω!


ΓΛΥΚΙΑ ΤΑΡΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ

Τη Ζωή την γνώρισα πριν λίγους μήνες σένα σεμινάριο όπου προφανώς οδηγηθήκαμε κι οι δυο, από την αγάπη μας για τη μητρότητα, το παιδί, την μητέρα, την αγάπη και όλα τα όμορφα που αυτό περιλαμβάνει. Αισθήματα και αξίες που μεταφέρει με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο στο μπλογκ της που πλέον παρακολουθώ ανελλιπώς.  Λατρεύω την απλότητα, τη γεμάτη ουσία στα άρθρα της, τη θετικότητα, τη γλυκύτητα, τις όμορφες φωτογραφίες και τη μηνιαία λίστα! Αυτός ο μήνας, μάλιστα, είναι ο πρώτος όπου είπα να την ξεκινήσω κι εγώ. Ειδικά οι πρώτες ώρες, οι πρώτες μέρες ήταν σαν…”μαγικές". Πολλά απ'όσα είχα βάλει στη λίστα μου γίνονταν απλά κι αβίαστα. Αυτή η όμορφη διαδικασία συνεχίζεται, και νιώθω πολύ ωραία. Με τον καιρό, ανακαλύψαμε πως υπήρχαν κι άλλα κοινά μεταξύ μας. Ένα απαυτά είναι η αγάπη μας για το πλέξιμο. Έτσι λοιπόν, η Ζωή ήρθε να μεγαλώσει την ωραία μας παρέα στις τακτικές συναντήσεις μας γύρω από κουβάρια, βελόνες, τσάι και λιχουδιές! Ε ναι, τα τελευταία δίνουν άλλη χάρη στην όλη κατάσταση, η αλήθεια είναι. Πριν λίγες μέρες λοιπόν, "εγκαινιάσαμε" την νέα αυτή σεζόν και το σπίτι πλημμύρισε από χαρά, θετικές δονήσεις, χαμόγελα, αγκαλιές, παλιά και νέα πρότζεκτς. Εκεί κοντά, είχαμε για συντροφιά το τσάι μας, σπιτικά μπισκοτάκια, σοκολατάκια και την αγαπημένη μου τάρτα αυτής της εποχής: γλυκιά τάρτα κολοκύθας. Η συνταγή μπορεί να φανεί λίγο  πελαλίδικη", αλλά η γεύση της σε αποζημιώνει.

ΥΛΙΚΑ
Για την ζύμη:
  • 150 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. κρύο βούτυρο σε κομματάκια
  • 2 κουταλάκια καστανή ζάχαρη
  • 4 κουταλιές νερό κρύο
  • 1 κρόκος ελαφρά χτυπημένος
  • 1 κουταλιά γάλα


Για τη γέμιση:
  • 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 185 γρ. καστανή ζάχαρη (ή μαύρη μαλακή)
  • 500 γρ. κολοκύθα βρασμένη, λιωμένη και κρύα
  • 80 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλάκι κανέλα σε σκόνη
  • ½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • ½ κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε το βούτυρο και δουλεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί καλά στο αλεύρι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και σχεδόν όλα τα υγρά. Ζυμώνουμε μέχρι ν'αποκτήσουμε μια ομοιόμορφη ζύμη, προσθέτοντας ΑΝ χρειαστεί λίγο νερό. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί.
'Υστερα σε ένα ταψί για τάρτα (περίπου 24εκ) απλώνουμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες. Ρίχνουμε μερικά φασόλια στη λαδόκολλα που σκεπάζει τη ζύμη και ψήνουμε για 10'. Αφαιρούμε τα φασόλια και τη λαδόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο περίπου 5', ή μέχρι να ροδίσει ελαφρώς η ζύμη μας. Κατ'όπιν, την αφήνουμε να κρυώσει εκτός φούρνου.
Σ'ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε την κολοκύθα, την κρέμα και τα μπαχαρικά κι ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε τη ζύμη μ'αυτό το μείγμα και το ψήνουμε περίπου 40' μέχρι να 'σφίξει' η γέμιση.

Την αφήνουμε να κρυώσει.και καλή σας απόλαυση!

Καρολίν! Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και για την πεντανόστιμη συνταγή που μοιράστηκες μαζί μας!! 
Σας φιλώ

You May Also Like

2 σχόλια

  1. Ax θα ήθελα ένα κομμάτι...για αρχή!!Ωραίο να μοιράζεσαι πράγματα και εμπειρίες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λατρεύω τις γλυκές πίτες με κολοκύθα! Φαντάζομαι κι αυτή η γλυκιά τάρτα θα είναι "όλα τα λεφτά"! Μέρες τώρα σκέφτομαι να αγοράσω κολοκύθα...μήπως να τη δοκιμάσω?χιχιχι Καλησπέρα κορίτσια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή