Φίλων γράμματα #1

by - Οκτωβρίου 12, 2015


Καινούργια βδομάδα, καινούργια στήλη, καινούργιο ποστ!
Κείμενα, φωτογραφίες, σκέψεις και μοιράσματα φίλων θα βρίσκουν βήμα εδώ στο μπλοκ, σαν ευχάριστες επισκέψεις στο σπίτι, με τσάι και βουτήματα!
Ποδαρικό κάνει σήμερα η Ιωάννα από το blog Μπισκοτούπολη παρασύροντας μας σε ένα ταξίδι στο βυθό!


Μια βόλτα στο βυθό



Πριν λίγες ημέρες, έλαβα ένα μήνυμα από τη Ζωή ,που μου έλεγε πως θα ήθελε να γράψω ένα κείμενο-μια ανάρτηση για να τη φιλοξενήσει στο blog της. Χάρηκα πολύ, αλλά και προβληματίστηκα…
Ποιος μπορεί να συναγωνιστεί τις υπέροχες φωτογραφίες της Ζωής που μας ταξιδεύουν στην πολύχρωμη καθημερινότητα της, με τις βόλτες, τις ανακαλύψεις ,το homescooling με τη μικρή Χριστίνα και τις λίστες που μας παροτρύνουν κάθε μήνα να κυνηγάμε αυτά που θέλουμε; 
Ευτυχώς κάτι ήθελα να σας δείξω από τις διακοπές μου,οπότε έτοιμο το θέμα!
Από τότε που παντρευτήκαμε με τον Βασίλη, είτε πηγαίναμε μία εβδομάδα διακοπές στην Κρήτη, είτε καθόλου, είτε πήγαινα κάπου μόνη μου. Φέτος αποφασίσαμε να πάμε δύο εβδομάδες και οι τρεις μαζί, και μεταξύ μας με την μία εβδομάδα δεν ξεκουράζεσαι, άμα είναι δύο ή και τρεις (ευελπιστώ του χρόνου το καλοκαίρι), κάτι γίνεται.
Οι γονείς μου και η αδερφή μου μένουν στα Χανιά, όπου πηγαίνουμε και εμείς, αλλά φέτος κάναμε και ένα ταξιδάκι στη Σητεία από όπου κατάγεται ο μπαμπάς μου. Έχω ζήσει εκεί τα παιδικά μου χρόνια και έχω αμέτρητες αναμνήσεις. Για να πας από τα Χανιά στη Σητεία, πρέπει να διανύσεις όλη την Κρήτη και να θαυμάσεις τις εναλλαγές και τα χαρακτηριστικά του κάθε μέρους.
Λίγο έξω από το Ηράκλειο λοιπόν, υπάρχει το Creta Aquarium που δεν το είχαμε επισκεφτεί. Τώρα ήταν μια καλή ευκαιρία!!
Ο χώρος της υποδοχής ήταν απλός, αλλά η μαγεία μας περίμενε όταν αρχίσαμε να μπαίνουμε στο εσωτερικό του ενυδρείου. Είδαμε αμέτρητα ψάρια που μέσα στη χρωματική παλέτα του βυθού, έμοιαζαν με ζωγραφιά ενός μεγάλου ζωγράφου.
Κάποια ήταν λες και είχαν ξεπηδήσει μέσα από κινούμενα σχέδια. Χαθήκαμε να τα χαζεύουμε, και λόγω του χαμηλού φωτισμού και της διαμόρφωσης του χώρου, νιώσαμε λες και ήμασταν κι εμείς στον βυθό και κολυμπούσαμε μαζί τους.
Στο τέλος βγήκαμε όλοι μαγεμένοι στην επιφάνεια!   













Ζωή σ’ευχαριστώ πάρα πολύ για τη φιλοξενία και σου εύχομαι να συνεχίσεις να μας γεμίζεις όμορφες εικόνες και λόγια, γεμάτα Ζ(ζ)ωή!!!


Κι εγώ σε ευχαριστώ Ιωάννα!
Περισσότερα για την Ιωάννα μπορείτε να βρείτε στο blog της και στην σελίδα της στο facebook!

Σας φιλώ

You May Also Like

4 σχόλια

  1. Ευχαριστώ πάρα πολύ για τη φιλοξενία Ζωή και καλή αρχή στην καινούργια σου στήλη!!!Συνέχισε να μας ταξιδεύεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ελα πατριωτακι!!!!! και εγω εχω παει εκει αλλα θα το επισκεφτω παλι στις επομενες διακοπες για να τα ξαναδουμε σιγουρα! υπεροχες φωτο Ιωαννα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από πέρυσι λέω πως πρέπει να πάμε επιτέλους στο Aquarium. Και μόνο που είπες πως μοιάζει σαν να έχουν βγει από κινούμενα σχέδια.. πρέπει να το δω!!! :)) Τελικά Ιωάννα μου κατάφερες να επισκεφτείς την Σητεία! Σου εύχομαι του χρόνου να καταφέρεις και τις τρεις εβδομάδες άδεια. Αυτή τη διαδρομή που λες (μετά το Καλό χωριό και μέχρι το Χαμέζι) την απολαμβάνω και εγώ όταν είμαι ξεκούραστη! Καλή εβδομάδα και στις δύο σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή