Μια Zωή την έχουμε..

by - Οκτωβρίου 23, 2015


Πάει καιρός από τότε που πήρα την απόφαση να αφαιρέσω από τη ζωή μου τους τοξικούς και κριτικούς ανθρώπους. Τους ανθρώπους εκείνους που τα “ξέρουν” όλα, που τα κάνουν όλα “τέλεια”, αυτούς που θέλουν να μου επιβάλουν την άποψη τους με το ζόρι, αυτούς που θέλουν να με αλλάξουν (για το καλό μου φυσικά), αυτούς που δεν με σέβονται και δεν με υπολογίζουν…
Αυτούς που χωρίς να τους το ζητήσω μου λένε τη γνώμη τους για το αν κάνω κάτι καλά ή όχι, αυτούς που δεν σέβονται τις επιλογές μου, αυτούς που με κάνουν να νιώθω μικρό και απροστάτευτο παιδί. Μια σχέση για να λειτουργήσει πρέπει να είναι ισότιμη και γεμάτη αγάπη και αλληλοσεβασμό. 
Κι επειδή μια ζωή την έχουμε κι αν δεν την γλεντήσουμε τι θα καταλάβουμε, τι θα καζαντήσουμε, είπα ένα μεγάλο ΣΤΟΠ σε όλους αυτούς που μου σφίγγανε το στομάχι, σε όλους αυτούς που τρέφαν την ανωριμότητα τους στην πλάτη μου, και πραγματικά βρήκα την υγειά μου. 
Δυστυχώς δεν είναι εύκολο να μην μας ενδιαφέρει η γνώμη των άλλων, μιας και από πολύ μικροί μαθαίνουμε το αντίθετο. Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν είχαμε την δυνατότητα να εκφραστούμε όντας παιδιά, με τον τρόπο που πραγματικά θέλαμε; 
Θα είχαμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στις επιλογές μας. Θα ξέραμε καλύτερα τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας και δεν θα μας ένοιαζε και τόσο η γνώμη των άλλων.
Όμως ποτέ δεν είναι αργά…
Έξω οι γνώμες, έξω οι κριτικές, έξω η ντροπή για τις επιλογές μου, έξω οι τοξικοί άνθρωποι από την ζωή μου!
Ζήτω η μοναδικότητα, ζήτω η ελευθερία, ζήτω η διαφορετικότητα, ζήτω τα θέλω και τα είναι μου, ζήτω η ΖΩΗ μου!!

Σας φιλώ

FACEBOOK  

INSTAGRAM

You May Also Like

6 σχόλια

  1. Ζήτω! Και μπράβο Ζωή που το κατάφερες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Μάγδα !! Το παλεύω συνεχώς!
      Δεν έχει κανένα νόημα να ζούμε τη ζωή μας δίπλα σε ανθρώπους που μας καταπιέζουν!

      Διαγραφή
  2. μπραβο Ζωη μου.. λεω να ακολουθησω το παραδειγμα σου!! καλη σου μερα!! φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή