Μικρές χαρές : Το κορίτσι με το σκυλί

by - Ιουλίου 15, 2016



Μετά από πολύ καιρό, ξαναγράφω στις “Μικρές χαρές”.
Και πραγματικά αυτό που θα σας πω, ήταν για μένα μια μικρή-μεγάλη χαρά.
Μια χαρά πνευματική, συναισθηματική και όχι υλική. Μια χαρά που θα ήθελα να έχω συχνότερα!

Απόγευμα έξω από το σπίτι μου. Περιμένω ένα ταξί. Πιο κει, μια νέα κοπέλα με ένα σκυλάκι. Παρατηρώ πως το λουρί του σκύλου της δεν είναι από αυτά που έχουν θήκη για σακούλες… Η κοπέλα δεν κρατάει κάτι στο χέρι της και η εμφάνιση της είναι παραμελημένη, σχεδόν παραιτημένη. Βλέπω το σκυλί να σταματάει, να ψάχνετε, να στριφογυρίζει…
“Αποκλείετε να τα μαζέψει” σκέφτομαι. “Είμαι σίγουρη πως θα τα παρατήσει και θα φύγει όπως κάνουν τόσοι και τόσοι άλλοι. Όπως κάνει το 90% των “φιλόζωων”…  Κι εγώ που τα βρίσκω καθημερινά μπροστά μου και έχω εξασκηθεί στις πιρουέτες για να μην τα πατήσω, ΤΩΡΑ θα της την πω. Σίγουρα θα της την πω μιας και δεν φαίνεται ο άνθρωπος που νοιάζεται για τον διπλανό του…”.  
Κι εκεί που οι αρνητικές μου σκέψεις με κατακλύζουν, εκεί που τα στερεότυπά μου έχουν εγκατασταθεί για τα καλά στον εγκέφαλο μου, εκείνη κάνει την κίνηση ματ.
Με απόλυτη ηρεμία και φυσικότητα, βάζει το χέρι της στην τσέπη, βγάζει μια σακούλα και μαζεύει τα κακά του σκύλου της…
Περνάει από πίσω μου και το μόνο που προλαβαίνω να ψελλίσω είναι ένα “Μπράβο σας” αντί για το “Συγνώμη” που κανονικά θα ήθελα να της πω, κι ένα χαμόγελο αντί για “Ευχαριστώ”.
Ευχαριστώ για την χαρά που μου έδωσες. Ευχαριστώ που ανέτρεψες την καταστροφολογία μου. Ευχαριστώ που μου έδειξες να μην βγάζω γρήγορα συμπεράσματα και να μην κρίνω τους ανθρώπους.
Ευχαριστώ που με έκανες να νιώσω εμπιστοσύνη.
Ευχαριστώ που έκανες την διαφορά!


Σας φιλώ

You May Also Like

5 σχόλια

  1. Πόσες φορές βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα για ανθρώπους! Και πόσες φορές πέφτουμε τραγικά έξω! Σπουδαίο μάθημα η ανάρτηση σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ!!!
      Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε.
      Καλή συνέχεια.

      Διαγραφή
  2. Πόσες φορές βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα για ανθρώπους! Και πόσες φορές πέφτουμε τραγικά έξω! Σπουδαίο μάθημα η ανάρτηση σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι αυτό που όλοι επαναλαμβάνουμε στον εαυτό μας δίχως όμως τις περισσότερες φορές να το τηρούμε "μην βάζεις ταμπέλες στους άλλους, μην βγάζεις συμπεράσματα από το παρουσιαστικό του άλλου" .. :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς Τζίνα. Όπως τα λες.
      Πόσο πιο απλά θα ήταν έτσι τα πράγματα…

      Διαγραφή