Ιθάκη

by - Σεπτεμβρίου 12, 2016


Όταν μετά από δυο υπέροχες βδομάδες διακοπών στην Ιθάκη, πας να γράψεις ένα ποστ για το πανέμορφο αυτό νησί και διαπιστώνεις ότι το 99% των φωτογραφιών που έβγαλες έχουν χαθεί για πάντα από τον υπολογιστή σου, μένεις ψύχραιμη και χαίρεσαι που τουλάχιστον έχεις φυλάξει τις εικόνες στο μυαλό σου!
Αν δεν έχετε πάει ακόμα στην Ιθάκη, σας την συστήνω ανεπιφύλακτα! Δεν είναι τυχαίο ότι αυτό το νησί έχει πιστούς ταξιδιώτες από όλων τον κόσμο, που κάθε χρόνο κάνουν αυτό το όχι και μικρό ταξίδι για να το γνωρίσουν όλο και καλύτερα!
Το νησί του Οδυσσέα, το νησί που ύμνησε ο Καβάφης, το νησί της εσωτερικής αναζήτησης, περιτριγυρισμένο από υπέροχες παραλίες, γεμάτο από μικρά χωριά και άφθονη βλάστηση, σε κερδίζει με την πρώτη επίσκεψη.
Κάθε φορά που πάμε μιας και είναι η πατρίδα του άντρα μου, αισθάνομαι ότι σιγά, σιγά, αρχίζω να γίνομαι και εγώ μέρος του νησιού κάτι που με γεμίζει με χαρά και υπερηφάνεια.
Οι δυο βδομάδες μας εκεί περάσανε ανέμελα, με βαρκάδες και μπάνια, με καλό φαγητό και βόλτες στα σοκάκια και με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα μπορούμε να μένουμε σε ένα δικό μας σπίτι, όσο το δυνατόν περισσότερο!


Για πρωινό στου Χάνου στην πλατεία,  με την πιο νόστιμη Ροβανή 



Άλλος με τη βάρκα μας;





Στάση στο Γιδάκι και στην καντίνα, για ανεφοδιασμό.









Για φαγητό στο Κοχύλι, στο Βαθύ




Ότι κι αν φας στο Porto, είναι εξαιρετικό.




Μπάνιο στα Μηνύματα 





Έχετε πάει ποτέ; Κι αν ναι, πολύ θα ήθελα να μοιραστείτε μαζί μου την εμπειρία σας!
Προσπάθησα να σας δώσω μια μικρή γεύση από το αγαπημένο αυτό νησί αλλά ακόμα
“κι αν φτωχική την βρεις, η Ιθάκη δεν σε γέλασε.”


Σας φιλώ

You May Also Like

8 σχόλια

  1. Δεν έχω πάει, αλλά την είχα στο μυαλό μου και μετά από αυτο το post 'ψήθηκα' ακόμη παραπάνω. Υπέροχο! Αχ..πανέμορφα και ευλογημένα ελληνικά νησάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο εύχομαι! Πιστεύω πως θα έχεις μια καλή ευκαιρία να ζήσεις κάτι το πολύ όμορφο!

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ! Θα τα καταφέρω που θα πάει θα φτάσω και γω στην Ιθάκη :p

      Διαγραφή
  2. Στην Ιθάκη πάω από πάντα, εκεί γεννήθηκε και μεγάλωσε η μαμά μου. Τώρα με τα δικά μου παιδιά πηγαίνω μια ημερήσια αλλά πάντα έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Είναι το ένα από τα δύο χωριά μου όπου πέρασα αξέχαστα παιδικά καλοκαίρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην Ιθάκη πάω από πάντα, εκεί γεννήθηκε και μεγάλωσε η μαμά μου. Τώρα με τα δικά μου παιδιά πηγαίνω μια ημερήσια αλλά πάντα έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Είναι το ένα από τα δύο χωριά μου όπου πέρασα αξέχαστα παιδικά καλοκαίρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άρα την ξέρεις από πρώτο χέρι!
      Χαίρομαι που γνωρίζω μια Θιακιά, έστω και μέσα από εδώ!
      Καλή συνέχεια!

      Διαγραφή
  4. το οτι με έπεισες να πάω σε αυτό το υπέροχο νησί στο είχα πει και στο instagram! τώρα να δούμε πότε θα τα καταφέρουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή