Bordero : Η Αλίκη είχε αρχίσει να βαριέται έτσι που καθόταν πάνω στο χορτάρι…

by - Νοεμβρίου 21, 2016


“Η παράσταση θα αρχίσει 15:05” μου είπε η κοπέλα στο ταμείο, όταν πήγα να πάρω το χαρτάκι με τις θέσεις μας στο θέατρο Θησείον χτες το μεσημέρι.
Και πραγματικά, ξεκίνησε ακριβώς την ώρα που μου είπε.
Μας έκανε εντύπωση. Σπάνια συνέπεια για θεατρική παράσταση.
“Η Αλίκη είχε αρχίσει να βαριέται έτσι που καθόταν πάνω στο χορτάρι…”, όμως εγώ καθόλου δεν βαρέθηκα παρακολουθώντας αυτήν την παράσταση που είναι βασισμένη στο βιβλίο “Η Αλίκη στην Χώρα των Θαυμάτων” του Lewis Carroll με την γνωστή ιστορία για το παιδί που συναντιέται με τον παράλογο κόσμο των μεγάλων.
Η Αλίκη, ο Λαγός, ο Τρελο-Κάπελας, η Κόκκινη Βασίλισσα και οι άλλοι ήρωες της ιστορίας, με πήραν απ’το χέρι και βουτήξαμε παρέα στην λαγότρυπα.
Ήπιαμε τσάι και φάγαμε γλυκό, παίξαμε τένις κι εγώ μπαινόβγαινα πότε στον κόσμο των μικρών και πότε στον κόσμο των μεγάλων.





Οι 3 ηθοποιοί Ελεάννα Αποστολάκη, Μέλισσα Κωτσάκη και Ανδρομάχη Σπανέλλη που αλλάζαν ρόλους και κουστούμια επί σκηνής έπαιζαν μουσική και τραγουδούσαν, τα όμορφα και λειτουργικά σκηνικά αντικείμενα της Άρτεμης Φλέσσα και η πρωτότυπη μουσική του Θάνου Κοσμίδη από τους Berger Project με ταξίδεψαν κανονικά.
Καλοδουλεμένες σκηνές με ευρηματικότητα, εναλλαγές και χιούμορ, μια πρόταση για ένα διαφορετικό παιδικό θέατρο που σου εξάπτει την φαντασία και σου δίνει τροφή για σκέψη.
Τί κι αν η παράσταση απευθυνόταν σε παιδιά από 5 με 6 χρονών και πάνω;
Η Χριστίνα την κατευχαριστήθηκε και μαζί με αυτήν κι εμείς, μιας και είδαμε κάτι διαφορικό από τα συνηθισμένα θεάματα, κάτι λίγο πιο “ψαγμένο”, λίγο πιο καλλιτεχνικό, πιο πρωτοποριακό για την ηλικία της.
Χάρηκα πολύ που είδα την Αλίκη μέσα από την παράσταση της ΟΜΑΔΑΣ ΤΣΟΚΑΡΑ και υπόσχομαι και εγώ όπως κι εκείνη, ποτέ να μην μεγαλώσω!


Πληροφορίες παράστασης :

Τοποθεσία: Θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ, Τουρναβίτου 7, Ψυρρή τηλ. 210 3255444
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 15.00
Διάρκεια: 70’
Ηλικίες: Από 5 ετών και πάνω
Σκηνοθεσία: Ομάδα Τσόκαρα
Μετάφραση - Δραματουργική Επεξεργασία: Μέλισσα Κωτσάκη, Άρτεμις Φλέσσα
Παίζουν: Ελεάννα Αποστολάκη, Μέλισσα Κωτσάκη, Ανδρομάχη Σπανέλλη
Πρωτότυπη Μουσική: Θάνος Κοσμίδης (από τους BurgerProject)
Σκηνικά - Κοστούμια: Άρτεμις Φλέσσα
Φωτισμοί: Νίκος Βλασσόπουλος
Σχεδιασμός αφίσας: Θεόδωρος Κωβαίος
Βίντεο: Κωνσταντίνος Φραγκούλης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κέλλυ Παπαδοπούλου
Βοηθός Ενδυματολόγου: Μαρία Γεωργιάδου

Σας φιλώ

Βρείτε με σε
FACEBOOK  
και 

INSTAGRAM

You May Also Like

0 σχόλια