Love your body: 5 πράγματα που κάνω όταν ξεκινάω τη μέρα μου

by - Φεβρουαρίου 10, 2017


Γεια σας και χαρά σας!
Σήμερα θέλω να μοιραστώ μαζί σας, τα πέντε πράγματα που προσπαθώ το τελευταίο διάστημα να εντάξω στην καθημερινότητά του πρωινού μου ξεκινήματος και τα οποία με κάνουν να αισθάνομαι καλά.
Σας έχω μιλήσει από δω κι από κει για τα περισσότερα από αυτά, αλλά είπα σήμερα να τα συγκεντρώσω σε ένα ποστ.

1. Διαλογισμός κι ευγνωμοσύνες

Μου αρέσει να ξεκινάω την μέρα μου με διαλογισμό και ευγνωμοσύνες.
Με αυτόν τον τρόπο ηρεμώ και συγκεντρώνομαι στο σώμα μου, στο πνεύμα μου και στις ανάγκες μου. Αδειάζω το μυαλό μου από τις σκέψεις και ξεκινάω χαλαρά και αισιόδοξα τη μέρα μου, σε αντίθεση με την συνήθεια του να ανοίγω πρώτα από όλα το κινητό μου για να πάρω mail και ειδοποιήσεις, κάτι που με γεμίζει με στρες και εκνευρισμό με το καλημέρα σας.
Ανάβω το αγαπημένο μου κερί, παίρνω το μαξιλάρι μου και βρίσκω μια βολική και ήσυχη γωνιά μέσα στο σπίτι.
Μερικά λεπτά διαλογισμού (στην αρχή μπορεί να είναι 10-15 και να αυξάνονται με τον καιρό), κι έπειτα λίγος χρόνος για να σκεφτώ όλα όσα “έχω” στη ζωή μου, όλα αυτά για τα οποία νιώθω τεράστια ευγνωμοσύνη, είναι το μυστικό για την καλή αρχή της μέρας μου!



2. Γιόγκα και stretching

Ξέρω πως ο χρόνος μιας μητέρας και πόσο μάλλον εργαζόμενης, είναι λίγος και πολύτιμος. Και πως μερικές φορές λίγος ύπνος παραπάνω το πρωί, είναι ένα δώρο ανεκτίμητο. Μα πιστέψτε με. Όσες φορές επιλέγω να αφιερώσω τα “παραπανίσια” μου λεπτά στον ύπνο και όχι στην γυμναστική, σηκώνομαι από το κρεβάτι πιο κουρασμένη από ότι περίμενα.
Αν καταφέρω και κάνω έστω 2-3 στάσεις από την αγαπημένη μου γιόγκα και τέλος ένα καλό τέντωμα σε όλο μου το κορμί, γεμίζω με ενέργεια, ζωτικότητα και είμαι έτοιμη να αντιμετωπίσω και την πιο απαιτητική μέρα!


3. Πρωινό

Ένα καλό και ισορροπημένο πρωινό είναι για μένα, ένα πολύ σημαντικό εφόδιο για το ξεκίνημα της μέρας μου. Είναι ίσως το βασικό μου γεύμα, μιας και αφού έχουν περάσει αρκετές ώρες κατά την διάρκεια της νύχτας που το στομάχι μου έχει μείνει άδειο, το φχαριστιέμαι πιο πολύ από όλα.
Η παράλειψή του μου προκαλεί εκνευρισμό, κούραση, εξάντληση, πείνα, διαταραχή.
Πάντα φροντίζω να υπάρχει στο τραπέζι μου (και ενίοτε όποτε τα καταφέρνω στο κρεβάτι μου 😊), ένας συνδυασμός από το τρίπτυχο φρούτο-πρωτεΐνη-δημητριακά.
Μου αρέσει πολύ να αλλάζω συχνά το πρωινό μου γεύμα και να μην τρώω συνέχει τα ίδια.
Ένα μπολ με γιαούρτι, βρώμη ή νυφάδες κινόα, σπόρια, ταχίνι και ένα φρούτο, είναι ικανό να με κρατήσει χορτάτη μέχρι τις 12 που θα φάω ένα μικρό σνακ. Εναλλακτικά ετοιμάζω avocado toast με αυγό και πάντα ένα φρούτο από δίπλά ή smoothie με φρούτα-δημητριακά και γάλα καρύδας ή ακόμα τυρί με κράκερς και έναν χυμό. Τα Σαββατοκύριακα που έχω τον χρόνο και την δυνατότητα να φτιάξω κάτι για όλους μας, μια ομελέτα με σπανάκι και τυρί ή τηγανίτες με μπανάνα και χαρούπι, συνοδεύουν τα φρούτα και το τσάι μας.
Είναι τόσοι πολλοί οι συνδυασμοί που μπορούμε να κάνουμε, έτσι ώστε το πρωινό μας να είναι ένα όμορφο και ευχάριστο γεύμα!



4. Οργάνωση

Η οργάνωση είναι ένα από τα κλειδιά μου για μια ισορροπημένη μέρα.
Παίρνω λίγο χρόνο και σημειώνω στην ατζέντα μου, όλα όσα έχω να κάνω μέσα στη μέρα. Δουλειές για το σπίτι, εξωτερικές δουλειές, πράγματα για το blog και την δουλειά μου στο στούντιο, ραντεβού, mail που πρέπει να στείλω και ότι άλλο περιλαμβάνει η μέρα μου.
Με τον τρόπο αυτό, έχω μια εικόνα, ένα μπούσουλα των όσων πρέπει να γίνουν, νιώθω λιγότερο αγχωμένη και πολύ πιο ήρεμη και έχω τη χαρά να βάζω και ένα μικρό “τικ”, κάθε φορά που τελειώνω κάτι!
Είναι φυσικά πολλές οι φορές που δεν προλαβαίνω να τα κάνω όλα, αλλά όσα “περισσέψουν”, πάνε για την επόμενη μέρα.
Αφού με ξέρετε τώρα πια! Αγαπώ τις λίστες



5. Μουσική

Όσοι με ακολουθείτε στο instagram και βλέπετε τα βιντεάκια που κάνω στις instastories (κάτι που μου αρέσει πολύ!😊), θα έχετε παρατηρήσει ότι παίρνω το πρωινό μου μετά μουσικής! Ανάλογα με την διάθεση που έχω βάζω και την κατάλληλη μουσική, που άλλες φορές με χαλαρώνει κι άλλες με ξεσηκώνει ευχάριστα. Μου φτιάχνει την διάθεση και μπορεί να καταλήξω να χορεύω ξέφρενα, κάτι που αναμφισβήτητα με γεμίζει με χαρά και ενέργεια. Δοκιμάστε το!



Αυτά είναι τα 5 πράγματα που προσπαθώ καθημερινά να εντάξω στην καθημερινότητά μου, για μια καλύτερη ποιότητα ζωής κι ένα όμορφο ξεκίνημα. Είναι αλήθεια πως δεν τα καταφέρνω πάντα, αλλά νομίζω πως ακόμα και ένα από όλα αυτά να κάνω, κερδισμένη θα βγω!

Σας φιλώ

Βρείτε με σε
FACEBOOK  
και 

You May Also Like

8 σχόλια

  1. Μπράβο Ζωή,με αυτές τις λίστες μας παροτρύνεις και εμάς!!!Η μουσική είναι απαραίτητη και λίγο πολύ,το πετυχένω αυτό το σημείο,αλλά το πρωινό είναι πονεμένη ιστορία.Βάζω και για εμένα πάντα μπολάκι με coco pops και γάλα,αλλά τελικά καταφέρνω να φάω 2-3 κουταλιές μόνο,τρέχοντας για να ετοιμαστούμε και να φύγουμε(μα ότι ώρα και να σηκωθώ το πρωί ,πάντα αργώ)!Όσο για τη γιόγκα και το stretching,κάτι πρέπει να κάνω,οπωσδήποτε,το σώμα μου εκπέμπει sos!!Καλημέρα Ζωή,καλό Σαββατοκύριακο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιωάννα!
      Νομίζω ότι το σώμα μας και η ψυχή μας, μας μιλάνε κι εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να κάτσουμε για λίγο και να ακούσουμε αυτό που μας λένε.
      Άρχισα με δειλά βήματα να κάνω πράγματα για μένα από όταν γεννήθηκε η Χριστίνα και μετά, και σήμερα έχω φτάσει μπορώ να πω σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο, να καλύπτω όπως μπορώ τις πραγματικές μου ανάγκες. Δεν τα καταφέρνω πάντα, μα προσπαθώ.
      Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή
  2. Μπράβο Ζωή μου, σε θαυμάζω!!! Είναι σημαντικό να αγαπάς τον εαυτό σου και να του προσφέρεις καλές στιγμές!!! Εγώ για αρχή αποφάσισα να ξεκινήσω γυμναστική, μάλιστα χθες έκανα το πρώτο μάθημα πιλάτες και θα συνεχίσω με γιόγκα και διάφορα άλλα ομαδικά προγράμματα που θα με βοηθήσουν να αποβάλλω το στρες και θα κάνουν καλό στην ψυχική μου υγεία... φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου!
      Μπράβο σου για την γυμναστική. Περιμένω τις εντυπώσεις σου από το πιλάτες! Εγώ το λατρεύω, αν και τελευταία, με έχει κερδίσει για το πνευματικό της κομμάτι η γιόγκα.
      Χαίρομαι κάθε φορά όταν βλέπω μαμάδες να ασχολούνται με πράγματα που τους αρέσουν και να ενδυναμώνονται μέσα από την αυτοφροντίδα!
      Keep going!

      Διαγραφή
  3. Ζωη μου αρεσουν οι ιδεες σου στο πρωινο. Και εγω νιωθω οτι αν το παραλειψω δεν μπορω να λειτουργησω. Επιλεγω να τρωω πρωινο παντα παρεα με τα παιδια μου και αν ειναι και ο μπαμπας σπιτι τρωμε ολοι μαζι.Ειναι σημαντικο για εμας να μοιραζομαστε οικογενειακες στιγμες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Μαρία!
      Αρχικά σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου.
      Τι ωραία που τρώτε όλοι μαζί πρωινό! Για εμάς τις καθημερινές δεν είναι πάντα εφικτό,
      Μα τα Σαββατοκύριακα είναι must! Το αναπληρώνουμε όμως με το μεσημεριανό, που τρώμε πάντα και οι τρεις μαζί!

      Διαγραφή
  4. Σε παρακολουθώ στο Instagram και έχω να πω ότι οι φωτογραφίες σου, χαρίζουν ηρεμία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωωωωω!!!
      Πόσο χαίρομαι που μου το λες, μιας και είναι ζητούμενό μου….
      Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια. Μου έδωσες μεγάλη χαρά!

      Διαγραφή