Τα αγαπημένα μου

by - Μαρτίου 20, 2017



Πριν μερικές μέρες δέχτηκα με χαρά, μια πολύ όμορφη πρόσκληση από την γλυκιά Λαμπρινή του blog Polka dots lady. Να γράψω ένα ποστ συγκεντρώνοντας 16 αγαπημένα μου πράγματα.
Όσοι με διαβάζετε, θα ξέρετε πόσο πολύ αγαπώ τις λίστες και γενικότερα τέτοιου είδους κείμενα, οπότε και αποδέχτηκα την πρόσκληση με χαρά.
Θα προσπαθήσω να ξεχωρίσω ΤΟ αγαπημένο μου σε κάθε ερώτηση, μιας και δυσκολεύομαι να διαλέξω μόνο ένα 😊, αλλά ελπίζω να τα καταφέρω!

ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ
  • Αγαπημένος πίνακας ζωγραφικής: “Το χριστουγεννιάτικο δέντρο” του Άγγλου ζωγράφου Albert Chevallier Tayler- 1991. Εκτός του ότι λατρεύω τα Χριστούγεννα, ο συγκεκριμένος πίνακας, μου βγάζει ζεστασιά, θαλπωρή και γαλήνη και γενικότερα πολύ όμορφα συναισθήματα.
  • Αγαπημένη ταινία: “Ratatouille”. Μπορώ να την βλέπω συνέχεια. Συνδυάζει το φαγητό (που αγαπώ), το Παρίσι (που λατρεύω) και την άποψη πως εάν κάποιος θέλει κάτι πολύ, μπορεί να το καταφέρει! Για να καταλάβετε πόσο πολύ μου αρέσει αυτή η ταινία, λίγο πριν γεννηθεί η Χριστίνα, ζήτησα από ένα ταλαντούχο φίλο να μου ζωγραφίσει στον τοίχο του δωματίου της, την παρακάτω εικόνα!

  
  • Αγαπημένο βιβλίο: “Η αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι” του Milan Kundera, μιας και είναι ίσως το μοναδικό βιβλίο το οποίο την περίοδο που το διάβασα για πρώτη φορά, νόμιζα πως έχει γραφτεί μόνο για μένα, με αποτέλεσμα να το τελειώσω μέσα σε 3 μέρες. Δεν θυμάμαι άλλο βιβλίο να με έχει επηρεάσει τόσο πολύ ψυχολογικά.
  • Αγαπημένος συγγραφέας: Ιούλιος Βέρν. Θυμάμαι ακόμα πως ανυπομονούσα να τελειώσω με τα διαβάσματα του σχολείου, για να χωθώ μέσα στις “20.000 λεύγες κάτω από την θάλασσα”, ή στον “Γύρο του κόσμου σε 80 μέρες”, στο “Αστέρι του Νότου” και σε τόσα άλλα αγαπημένα του βιβλία!

  • Αγαπημένο κομμάτι κλασικής μουσικής: "Waltz No 2” του Dimitri Shostakovich. Αγαπημένο μου κομμάτι, μιας και σε αυτό βασίστηκε η βασική χορογραφία της αποφοίτησής μου, όταν έκανα μπαλέτο!



  • Αγαπημένο τραγούδι: “Nothing Compares to you” της Sinead O’ Connor. Μάλιστα υπήρχε μια εποχή που ήθελα να ξυρίσω κι εγώ το κεφάλι μου όπως κι εκείνη, αλλά μετά σκέφτηκα την ανακοπή που μπορεί να πάθαινε ο μπαμπάς μου κι έτσι δεν το έκανα!



  • Αγαπημένο πρόσωπο: Η κόρη μου.

  • Αγαπημένη μυρωδιά: Αυτή του φρεσκοκομμένου γρασιδιού. Μου δημιουργεί συναισθήματα ηρεμίας και γαλήνης.


  • Αγαπημένο φυσικό τοπίο: Η θεά στη θάλασσα την ώρα που δύει ο ήλιος, από την Καλντέρα της Σαντορίνης.


  • Αγαπημένη θάλασσα που κολύμπησα: “Το Γιδάκι” στην Ιθάκη. Θα σου πω μόνο αυτό: νομίζεις πως βρίσκεσαι στις Σεϋχέλλες.



  • Αγαπημένος τόπος προορισμού: Το Παρίσι. Μπορεί να είναι αρκετά cliché αλλά το Παρίσι για μένα σηματοδοτεί μια ολόκληρη εποχή. Είναι το μέρος που παντρεύτηκα, που κάναμε το πρώτο μας ταξίδι με την κόρη μας, το μέρος που πραγματικά νιώθω σαν στο σπίτι μου.



  • Αγαπημένος τόπος που θα ήθελα να επισκεφτώ: Η Νέα Υόρκη.



  • Αγαπημένο φαγητό: Φακόρυζο με κινόα, σάλτσα σόγιας και σησαμέλαιο.


  • Αγαπημένο γλυκό: Μπράουνι με παγωτό.


  • Αγαπημένη συνήθεια: Να διαβάζω


  • Αγαπημένη εποχή: Η άνοιξη. Τότε που όλα και όλοι ανθίζουν, τότε που το κρύο και η ζέστη βρίσκουν το μέτρο, τότε που η φύση μας καλεί να χαρούμε τη ζωή.

Λαμπρινή! Σε ευχαριστώ πολύ για αυτήν σου την πρόσκληση.
Με την σειρά μου προσκαλώ τις :

Μάγδα :Κάθε μέρα γονείς
Ασπασία :My Lovable Baby και
Μάχη :Momma’s daily life
να μας που τα δικά τους αγαπημένα!

Σας φιλώ

Βρείτε με σε
FACEBOOK  
και 

You May Also Like

3 σχόλια

  1. Καλημέρα Ζωή! Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και για την αποδοχή της πρόσκλησής μου! Απήλαυσα την λίστα σου. Είναι πολύ όμορφα τα αγαπημένα σου και ξεχωριστά. Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο που προτείνεις αν και πάντα το κρατάω, το ξεφυλίζω, το μυρίζω και είμαι σχεδόν έτοιμη να το αγοράσω. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα του. Επίσης ο πίνακας του ρατατούλη μου άρεσε πάρα πολύ!
    Χάρηκα που σε γνώρισα καλύτερα μέσα από τα αγαπημένα σου.
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι, ούτε εγώ την έχω διαβάσει!Ενώ τον Ρατατούλη τον είδαμε με τον Φραγκισκάκο τον χειμώνα και μας άρεσε πολύ!!Καλημέρα Ζωή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άργησα αλλα ήρθα!Το είχα ξεχάσει αυτό το βιβλίο! Δεν είναι το αγαπημένο μου αλλά είναι μέσα στα αγαπημένα μου! Δέχομαι τηνν προσκληση και να δω τι θα πρωτοδιαλεξω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή