Μικρή βιβλιοφάγος: Ξεχωρίζω και σφυρίζω

by - Ιουλίου 20, 2017


Γεια σας και χαρά σας!
Πάντα μου άρεσαν οι ξεχωριστοί άνθρωποι. Αυτοί που είχαν κάτι διαφορετικό από τους άλλους. Ακόμα περισσότερο όταν αυτό το διαφορετικό δεν ήταν πάντα σύμφωνο με τα κοινωνικά πρότυπα.
Ο κάθε άνθρωπος, το κάθε πλάσμα είναι μοναδικό, διαφορετικό και ξεχωριστό και  ποτέ μα ποτέ, δεν θα υπάρξει άλλο σαν κι αυτό πάνω στον πλανήτη.
Αυτό είναι κάτι που συζητάω συχνά με την Χριστίνα.
Έτσι, κάθε φορά που έρχεται στα χέρια μας ένα βιβλίο που μιλάει για την διαφορετικότητα και την μοναδικότητα,  χαίρομαι ιδιαίτερα.
Όπως το Ξεχωρίζω και σφυρίζω  του Rob Biddulph από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.



Ένα βιβλίο γραμμένο με ρήμα, για μια σκυλίτσα που ξεχώριζε μέσα στο πλήθος των άλλων σκυλιών και που το μόνο που ήθελε ήταν να σταματήσει να είναι "αταίριαστη". Ξεκινώντας ένα μακρύ ταξίδι αναζήτησης, ψάχνοντας τον τόπο όπου θα ταιριάζει με τους άλλους, ανακαλύπτει με μεγάλη της έκπληξη, ότι το να είσαι ο εαυτός σου είναι τελικά συναρπαστικό!


Το "Ξεχωρίζω και σφυρίζω", με το ανάλαφρο κείμενό του και την χαρούμενη και πολύχρωμη εικονογράφησή του, μιλάει στα παιδιά για την σημασία της διαφορετικότητας και την αξία της αποδοχής του εαυτού μας. Τα δομικά υλικά για το χτίσιμο της αυτοπεποίθησης.
Διαβάζεται ευχάριστα, περνώντας το μήνυμα της αγάπης και της συμφιλίωσης με αυτό που πραγματικά είμαστε.
"Ναι! Ο δρόμος ο δικός σου, είναι να είσαι ο εαυτός σου!"



Σας φιλώ

Βρείτε με σε
FACEBOOK  
και 

INSTAGRAM

You May Also Like

0 σχόλια