Μικρή βιβλιοφάγος: Ρόζα το τερατάκι

by - Σεπτεμβρίου 08, 2017


Ένα από τα βιβλία που μας έκαναν παρέα φέτος στις καλοκαιρινές μας διακοπές, ήταν και το "Ρόζα το τερατάκι" της Olga de Dios , το πρώτο "παιδάκι" των πολύ αξιόλογων εκδόσεων Μικρή Σελήνη.


Από την πρώτη στιγμή που "συναντήσαμε" την Ρόζα, νιώσαμε αγάπη και ζεστασιά για αυτό το μαλλιαρό και χαρωπό ροζουλί τερατάκι, το οποίο ζει σε ένα μέρος όπου όλα είναι άχρωμα, ίδια, μουντά και βαρετά.
Πώς μπορεί ένα φωτεινό, χαρούμενο και χαμογελαστό πλάσμα σαν κι αυτή, να ζήσει σε ένα τέτοιο μέρος; Πώς μπορεί να συνυπάρξει με όσους έχουν γκρίζα καρδιά;
Στα όνειρά της βλέπει τόπους μακρινούς και όμορφους, μέχρι που μια μέρα, βρίσκει το θάρρος να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα. Περνάει πολλά, όμως δεν χάνει την ελπίδα και τη χαρά της ζωής. Φτάνει σ'έναν τόπο όπου όλοι είναι διαφορετικοί και ξεχωριστοί σαν την ίδια και τότε νιώθει πως βρήκε επιτέλους το σπίτι της.



Η Ρόζα το Τερατάκι, με την υπέροχη εικονογράφηση της Olga de Dios είναι ένα βιβλίο που μιλάει με απλά λόγια, στα μικρά αλλά και στα μεγάλα παιδιά για την διαφορετικότητα, την μοναδικότητα και την δυνατότητα που έχει ο καθένας από μας να ορίζει ο ίδιος την ζωή του αλλά και την ευτυχία του και να ζήσει ελεύθερος.
Περισσότερα για την γλυκιά Ρόζα μπορείτε να δείτε και στο blog της Μικρής Σελήνης, δοκιμάζοντας μια διαδραστική ανάγνωση του βιβλίου!

Σας φιλώ

Βρείτε με σε
FACEBOOK  
και 

INSTAGRAM

You May Also Like

0 σχόλια