Μεγάλη βιβλιοφάγος: Ιστορίες της Καληνύχτας για Επαναστάτριες

by - Ιανουαρίου 15, 2018



Σας έχει τύχει ποτέ να θέλετε να "κλέψετε" το βιβλίο του παιδιού σας για να το βάλετε πάνω στο κομοδίνο σας και να το διαβάζετε κάθε βράδυ λίγο πριν κοιμηθείτε;
Εμένα μου έτυχε πρόσφατα, όταν βρέθηκε στα χέρια μου το βιβλίο "Ιστορίες της Καληνύχτας για Επαναστάτριες - Η Ζωή 100 Σπουδαίων Γυναικών" των Ellena Favilli και Francesca Cavallo από τις εκδόσεις Ψυχογιός.


Ένα βιβλίο εικονογραφημένο από 60 εικονογράφους, που εξιστορεί την ζωή και τα επιτεύγματα 100 γυναικών που κατάφεραν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα και να ξεχωρίσουν στον τομέα τους παρά τις όποιες αντίξοες συνθήκες.
Ένα βιβλίο το οποίο υλοποιήθηκε και εκδόθηκε μέσα από μια εκστρατεία, η οποία ξεκίνησε στο διαδίκτυο για να μαζευτούν τα απαιτούμενα χρήματα και η οποία σε διάστημα μόλις τριών εβδομάδων, ξεπέρασε κάθε ρεκόρ μιας και είχε λάβει περισσότερες δωρεές από κάθε άλλο βιβλίο στην ιστορία του crowdfunding.


Οι ιστορίες-βιογραφίες που διαβάζονται σαν παραμύθια αλλά βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα, εξιστορούν σύντομα και απλά τις ζωές γυναικών που μέσα από το πείσμα τους και την επιμονή τους, κατάφεραν να πάνε κόντρα στα ανδροκρατούμενα πρότυπα και να γίνουν γιατροί, επιστήμονες, πρωθυπουργοί, αστροναύτες, οδηγοί φόρμουλας-ένα, πυγμάχοι.
Γυναίκες που αφιέρωσαν την ζωή τους στο κοινό καλό, στην απελευθέρωση της πατρίδας τους, στην ανεξαρτησία του γυναικείου φύλου. Γυναίκες που μέσα από την δική τους ιστορία, γράφτηκαν στην Ιστορία.


Αυτό που με έκανε να αγαπήσω αυτό το βιβλίο, ήταν το γεγονός ότι μου έλεγε με απλά λόγια, πως δεν χρειάζεται να είμαι ψηλή ξανθιά και γαλανομάτα, με μπαμπά βιομήχανο ή βασιλιά και με άντρα μου έναν πρίγκιπα για να είμαι ευτυχισμένη.
Μπορεί απλά να είμαι ΕΓΩ, ένα κορίτσι από ένα απομακρυσμένο χωριό του Νότιου Σουδάν και θέλει να γίνει σούπερ μόντελ ή μια τυφλή και κουφή κοπέλα που θέλει να αλλάξει τον κόσμο, ή μια γυναίκα με ένα παράλυτο πόδι από πολιομυελίτιδα που ονειρεύεται να τρέξει και να καταρρίψει παγκόσμια ρεκόρ.
Πόσο πιο δυνατά είναι αυτά τα πρότυπα σε σχέση με την Χιονάτη, την Σταχτοπούτα και άλλες παρόμοιες ηρωίδες...
Πόσο πιο αληθινές και ρεαλιστικές είναι αυτές οι ιστορίες, που δεν αφήνουν ξεκρέμαστη την ηρωίδα στο έλεος της Μοίρας και της Τύχης, αλλά αναδεικνύουν την ελεύθερη βούληση της κάθε μιας από αυτές και τονίζουν το πείσμα και την προσπάθεια ως μέσο για την υλοποίηση των ονείρων τους.
Ιστορίες γνωστών αλλά ακόμα και άγνωστων σε εμάς γυναικών, γίνονται αφορμή για έμπνευση και επιμέρους συζητήσεις με τα παιδιά μας.


Στο τέλος του βιβλίου, μας δίνεται η δυνατότητα να γράψουμε και την δικιά μας μοναδική ιστορία και να σχεδιάσουμε το πορτρέτο μας!
Αναμένοντας με ανυπομονησία τον δεύτερο τόμο αυτού του βιβλίο, σας αφιερώνω αυτό:
"Σε όλες τις επαναστάτριες του κόσμου: Κάντε μεγαλύτερα όνειρα. Βάλτε υψηλότερους στόχους. Αγωνιστείτε σκληρότερα. Και, όταν αμφιβάλλετε, να θυμάστε ότι Έχετε δίκιο".

Σας φιλώ



Βρείτε με σε
FACEBOOK  
και 

INSTAGRAM

You May Also Like

0 σχόλια