5 things #10

by - Μαρτίου 09, 2018





Γεια σας και χαρά σας!
Σήμερα σας θα σας μιλήσω για 5 πράγματα που μου τράβηξαν την προσοχή, για 5 πράγματα που μου άρεσαν τελευταία, για 5 πράγματα που με έκαναν να νιώσω όμορφα και θέλω να τα μοιραστώ μαζί σας.
Εδώ μπορείτε να βρείτε όλα τα προηγούμενα posts από αυτήν τη στήλη!



#1 Καλλιγραφία 


Το Σάββατο που μας πέρασε, συμμετείχα σε ένα από τα εργαστήρια καλλιγραφίας που κάνει με μεγάλη επιτυχία η αγαπημένη μου Pelagie de Paris
Η Pelagie είναι ένα κορίτσι φαινόμενο. Ένας υπέροχος άνθρωπος που ζωγραφίζει, καλλιγραφεί, μαγειρεύει, ράβει, στήνει blogs, αναλαμβάνει λογαριασμούς στα social media και πολλά, πολλά ακόμα! 
Ζει στην Θεσσαλονίκη και ήρθε μόνο για 3 μέρες στην Αθήνα για να μας μεταφέρει τις γνώσεις της πάνω στην ελληνική καλλιγραφία και να μας μάθει πώς να ομορφαίνουμε τις κάρτες μας και να στολίζουμε τα γράμματα μας.




Και τις τρεις μέρες τα εργαστήρια ήταν sold out!
Περάσαμε 4 ώρες "ζάχαρη" στην Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, ένα πολύ όμορφο μέρος που είχα την τύχη να το ζήσω στις δόξες του, όταν γέμιζε από κόσμο και από τις φωνές των πωλητών τα όμορφα χρόνια που λειτουργούσε ως η κεντρική αγορά της Κυψέλης. Βλέπετε το πατρικό μου σπίτι ήταν και είναι ακόμα εκεί, και ως παιδί πήγαινα με την μαμά μου και κάναμε τα ψώνια μας!
Στο εργαστήριο λοιπόν, μάθαμε τις βασικές αρχές της καλλιγραφίας, κάποια όμορφα tips, γελάσαμε, γνωριστήκαμε μεταξύ μας και φύγαμε με μια ωραιότατη τσαντούλα με όλα τα βασικά για να συνεχίσουμε την εξάσκησή μας στο σπίτι. Γιατί όπως είπε πολύ σωστά και η Pelagie, "το βασικό πράγμα στην καλλιγραφία όπως και σε όλα τα πράγματα που θέλεις να κάνεις, είναι η εξάσκηση".



Και εάν είσαι και εσύ ένας από αυτούς που δεν πρόλαβαν να κλείσουν έγκαιρα μια θέση για το εργαστήριο, μην ανησυχείς! Σου έχω εδώ κατ'αποκλειστικότητα τις καινούργιες ημερομηνίες!
Σάββατο 5, Κυριακή 6 και Δευτέρα 7 Μαΐου! Έχε το νου σου και μπες εδώ όταν θα έρθει η ώρα για να κάνεις την κράτησή σου! 


#2 Βραβεία Ομορφιάς





Την Τρίτη βρέθηκα στο ξενοδοχείο Hilton για να παρακολουθήσω τα βραβεία ομορφιάς του περιοδικού Beauté Magazin, τα οποία πραγματοποιήθηκαν φέτος για 17η συνεχή χρονιά με σκοπό να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τα καλύτερα προϊόντα με κριτήριο την υψηλή ποιότητα και την καινοτομία.
Γνωστές μάρκες από τον κόσμο της κοσμετολογίας, περνάνε από αξιολόγηση τόσο από ειδικούς, όσο και από τους ίδιους τους καταναλωτές οι οποίοι ξεχωρίζουν και βραβεύουν τα καλύτερα προϊόντα. Βραβεία απένειμε και η αγαπημένη μου φίλη Κατερίνα ΜισιχρόνηΉταν μια πολύ όμορφη και ευχάριστη βραδιά.


#3 Τσάι


Μου αρέσει πολύ το τσάι. Συνήθως πίνω πράσινο, αλλά και του βουνού, Λουίζα, Λεμονόχορτο και άλλα διάφορα βοτάνια. Τους προσθέτω λεμόνι, τζίντζερ και τώρα τελευταία και αποξηραμένα τριαντάφυλλα που τα βρίσκω σε μπαχαρτζίδικα ή μαγαζιά με ξηρούς καρπούς. Δοκιμάστε το! Η γεύση τους είναι απαλή, μυρωδάτη και αναζωογονητική! 
  


#4 Βιβλίο



Χτες είχαμε την ευκαιρία μαζί με την Χριστίνα, να γνωρίσουμε από κοντά την Γερμανίδα συγγραφέα των παιδικών βιβλίων "Τα μυστήρια της Πένι Πέπερ"Ουλρίκε Ράιλανς η οποία επισκέφτηκε την Αθήνα, καλεσμένη των εκδόσεων Μεταίχμιο και του Ινστιτούτου Γκαίτε.
Τα βιβλία της με πρωταγωνίστρια την δεκάχρονη Πένι, γραμμένα με χιούμορ και συνοδευόμενα από την ιδιαίτερη εικονογράφηση της Λίζα Χενς, αναλαμβάνουν να ψυχαγωγήσουν, να διασκεδάσουν αλλά και να περάσουν μηνύματα στα παιδιά άνω των 8 ετών. Και παρ'όλο που η Χριστίνα είναι μικρή ακόμα για να τα διαβάσει μόνη της, διασκεδάζει με το να κοιτάει τις εικόνες τους και να ακούει την αφήγηση από μένα. Η Ράιλανς μας μίλησε για την δεκάχρονη ηρωίδα της που είναι στην κατάλληλη ηλικία για να εξερεύνηση τον κόσμο, μας είπε ότι οι δύο της κόρες αρκετά μεγάλες πια, διαβάζουν ευχάριστα τα βιβλία της και πως από την αρχή είχε στο μυαλό της να γράψει μια παιδική ιστορία μυστηρίου σε μορφή κόμικ. Μας είπε ακόμα ότι γράφει και χιουμοριστικά βιβλία για ενήλικες υπογράφοντάς τα με το πατρώνυμο της! Στην ερώτηση που της έκανε η Χριστίνα σχετικά με το ποιο από τα 7 βιβλία της σειράς είναι το αγαπημένο της, απάντησε πως είναι το πρώτο, καθώς με αυτό ξεκίνησαν όλα! Κλείνοντας, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταφέρει την μικρή Πένι στην Αθήνα, δίνοντάς της έτσι την ευκαιρία να λύσει ένα μυστήριο και στην Ελλάδα! 
Εάν θέλετε κι εσείς να γνωρίσετε από κοντά την Ουλρίκε Ράιλανς και να ανακαλύψετε τα πιο κρυφά μυστικά της Πένι, ελάτε το Σάββατο 10 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι στο Μικρό Πάλλας (Αμερικής 2 Στοά City Link).
Θα είμαστε κι εμείς εκεί!


#5 Βόλτα




Πόσο μου αρέσει να ξεκλέβω λίγες ώρες μέσα στη μέρα και να πηγαίνω μια βόλτα με τις φίλες μου κάπου ωραία για ένα τσάι! 
Όπως πριν από μερικές μέρες που βρεθήκαμε στο Petit Fleur.
Είναι κάτι που με αναζωογονεί, με γεμίζει χαρά και ενέργεια ενώ ταυτόχρονα μου παίρνει μακριά όποια αρνητική συνθήκη. Είναι ένας τρόπος αυτοφροντίδας για μένα,για αυτό και φροντίζω να το κάνω τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Αφήστε που ενδυναμώνει και τις φιλικές μου σχέσεις! 
Εσείς, πόσο συχνά καταφέρνετε να βλέπετε τους φίλους σας;


Σας φιλώ.

Βρείτε με σε
FACEBOOK  
και 

INSTAGRAM

You May Also Like

4 σχόλια

  1. Αλεξάνδρα9/3/18, 4:23 μ.μ.

    Αυτό το μήνα έχω να ομολογήσω ότι τα ζήλεψα τα 5 υπέροχα πράγματα που σε ενθουσίασαν πραγματικά (εκτός από την καλλιγραφία που είχα την τύχη να απολαύσω και εγώ ΑΛΛΑ που σε ευχαριστώ για την αποκλειστικότητα των μελλοντικών συναντήσεων - ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΦΘΑΣΟΥΝ?? ΠΕΣ ΤΗΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΚΙ ΑΛΛΕΣ!!!! εδώ έγινε χαμός με την πρώτη φορά!!!!) λάτρεψα τον τρόπο που πίνεις το τσάι σου και σκέφτομαι (γιατί όχι??) να τα δοκιμάσω κι εγώ τα άνθη μιας και τρελαίνομαι για το πράσινο τσάι και το τσάι του βουνού. Για την Ulrike τι να πρωτοπώ! Μπράβο στο Χριστινάκι που είναι θαρρετή και κάνει ερωτήσεις!!!!!! Λες όμως τα βιβλία που έχει γράψει για ενήλικες να υπάρχουν στην Ελλάδα? (σου δίνω project για το Σάββατο να τη ρωτήσεις!!!)
    Όσο για την ερώτησή σου σχετικά με το πόσο συχνά κατορθώνουμε να βρεθούμε με τις φίλες μας θα αρκεστώ να απαντήσω ότι είναι μια πονεμένη ιστορία που δυστυχώς δεν εξαρτάται μόνο από τη μια πλευρά κλαψ! (κοινώς, είσαι πολύ τυχερή Ζωή μου....οι φίλες είναι θησαυροί και εγώ παρόλα αυτά έτσι το βλέπω...κράτα τες γερά μέσα στη ζωή σου!) Οι καλύτερες μου φιλενάδες είναι αυτές που είναι μακριά! (ξανά κλαψ!)

    Το δε τραγούδι "μουσική επένδυση" καταπληκτικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλεξάνδρα! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το σχόλιο σου. Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε η ανάρτησή μου. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου στο το θέμα "φίλοι", μιας και είναι πολύτιμοι στην ζωή μας. Από όσο ξέρω τα βιβλία ενηλίκων που γράφει η Ulrike δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα, αλλά θα την ρωτήσω για σίγουρα και θα σου πω.

      Το τραγουδάκι αρέσει και σε μένα πολύ!
      Σου εύχομαι ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο.

      Διαγραφή
  2. Ένα πράγμα έχω να πω: μ’αρέσει πολύ αυτή η στήλη των πέντε πραγμάτων! Να μην κάνεις πιο συχνά!
    Επίσης, τί ακριβώς κάνω εγώ στη φωτογραφία, μπορείς να μου πεις; ��

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα!! Θα σου πω μόνο πως στην φωτογραφία που αναφέρεις, προσπαθείς να γίνεις ένα γλυκό παπάκι!
      Την λάτρεψα, κι ας μην είναι η πιο σούπερ, ντούπερ, και καλά φωτογραφία μας!
      Έχει όμως αγάπη και αυτό είναι το πιο σημαντικό.
      Merci για την στήλη. Μου αρέσει κι εμένα πολύ και θα την καθιερώσω!

      Διαγραφή