Μικρή βιβλιοφάγος: Γούλφι, μισός λύκος, μισό πρόβατο, μια καρδιά.

by - Μαΐου 07, 2018


Γεια σας και χαρά σας και καλή εβδομάδα σε όλους.
Σήμερα θα σας μιλήσω για ένα βιβλίο που διαβάσαμε με την Χριστίνα και μας άρεσε πολύ.
Το "Γούλφι, μισός Λύκος, μισός Πρόβατο, μια Καρδιά", του Άλεξ Λάτιμερ από τις εκδόσεις Φουρφούρι .
Ο Γούλφι, ένας λύκος-πρόβατο, ένα πλάσμα που γεννήθηκε από την αγάπη μιας λύκαινας κι ενός προβάτου, πρέπει να αποφασίσει σε πιο στρατόπεδο ανήκει και με ποιανού τη μεριά είναι.
Κι αν Γούλφι δεν θέλει να χωριστεί στα δυο και θέλει απλά να είναι ο εαυτός του; 



Ο Άλεξ Λάτιμερ μέσα από το βιβλίο του "Γούλφι. Μισός λύκος, μισό πρόβατο, μια καρδιά", σε συνδυασμό με την καρτουνίστικη και παιχνιδιάρικη εικονογράφηση του αδελφού του Πάτρικ Λάτιμερ, μας μιλάει για το γνώθι σαυτόν, για τον αγώνα ενός πλάσματος να βρει την προσωπική του ταυτότητα και τον δικό του τόπο στη ζωή.
Ο Γούλφι, μισός λύκος, μισός πρόβατο, καρπός της αγάπης δυο εκ διαμέτρου αντίθετων και διαφορετικών ζώων, που υπερέβησαν τους συμβατικούς τους ρόλους και τις φυσικές προδιαγραφές τους και ακολούθησαν τον δρόμο της καρδιάς τους, έχει χαρακτηριστικά κι από τους δυο γονείς του.
Λίγα από την λύκαινα μητέρα του και κάποια από τον πατέρα του το πρόβατο. Κι ο Γούλφι είναι εντάξει με αυτό, μέχρι τη στιγμή που η ανάγκη του να κάνει φίλους, του χτυπάει την πόρτα.


Ο Γούλφι προσπαθεί να ενταχθεί μέσα σε μια αγέλη λύκων, τονίζοντας τα χαρακτηριστικά που έχει πάρει από την μαμά του, λέγοντας ψέματα, καταπιέζοντας τον εαυτό του και προσπαθώντας με κάθε τρόπο να μοιάσει και να ευχαριστήσει όσο πιο πολύ μπορεί στους καινούργιους του "φίλους"...
Όλο αυτό τον καταπιέζει, του  στερεί την ελευθερία του και τον εαυτό του, κι έτσι αποφασίζει να βρει αλλού παρηγοριά.
Μα η ιστορία επαναλαμβάνετε και στο κοπάδι με τα πρόβατα που νόμισε ότι ανήκει.
Ο Γούλφι καταφεύγει στους γονείς του που τον αγαπούν πραγματικά για αυτό που είναι, και με την συμπαράστασή τους βρίσκει τη λύση στο πρόβλημά του.
Οι καινούργιοι του φίλοι, είναι κι αυτοί διαφορετικοί όπως κι αυτός και τον αποδέχονται για αυτό που πραγματικά είναι και όχι για αυτό που φαίνεται ότι είναι.


Το βιβλίο "Γούλφι" του Λάτιμερ, είναι ένα πολύ όμορφο παραμύθι, που μιλάει για την διαφορετικότητα, την αποδοχή, τη φιλία, την προσωπική αναζήτηση, την αγάπη, την τόλμη και την αξία της οικογένειας και απευθύνεται τόσο στα παιδιά, όσο και σε μας τους μεγάλους αφού όλοι έχουμε έναν Γούλφι μέσα μας...

Εδώ μπορείτε να βρείτε και τα υπόλοιπα βιβλία που άρεσαν στην Μικρή βιβλιοφάγο!

Σας φιλώ

Βρείτε με σε
FACEBOOK  
και 

You May Also Like

0 σχόλια