Μικρή βιβλιοφάγος: Μέλισσες

by - Ιουνίου 06, 2018


Γεια σας και χαρά σας!
Υπάρχουν κάποια βιβλία, που δεν γίνεται να μην τα έχεις στην βιβλιοθήκη σου.
Υπάρχουν επίσης κάποια βιβλία που δεν γίνεται να μην τα έχεις στην βιβλιοθήκη του παιδιού σου.
Ένα από αυτά είναι και το "Μέλισσες" από τις εκδόσεις Μικρή Σελήνη.
Σας έχω μιλήσει και στο παρελθόν (εδώεδώ κι εδώ)  για αυτόν τον παιδικό εκδοτικό οίκο και τα υπέροχα και προσεγμένα βιβλία που βγάζει, αλλά οι Μέλισσες τους είναι πραγματικά ένα εκδοτικό αριστούργημα.


Είναι μια εγκυκλοπαίδεια αφιερωμένη σε αυτά τα πολύτιμα έντομα και στην ζωή τους, όπου μέσα από την υπέροχη εικονογράφηση του Πολωνού Piotr Socha, και τα κείμενα του Wojciech Grajkowski, ο αναγνώστης μπορεί να εξερευνήσει τον μαγικό κόσμο τους, να μάθει τα μέρη του σώματός τους, πώς φτιάχνουν το σπίτι τους, και ποιες είναι οι συνήθειές τους.
Να μάθει για την δουλειά του μελισσοκόμου και την διαδικασία που χρειάζεται για να παραχθεί αυτή η υπέροχη τροφή που λέγεται μέλι και παράλληλα να ευαισθητοποιηθεί και για τους αμέτρητους κινδύνους που αντιμετωπίζει αυτό το τόσο συναρπαστικό και πολύτιμο για τον άνθρωπο και το οικοσύστημα έντομο.


Το βιβλίο Μέλισσες συνδυάζει θαυμάσια την αφήγηση, μαζί με την επιστήμη της βιολογίας, της ιστορίας, της ανθοκομικής , της αρχαιολογίας και της ανατομίας, δημιουργώντας έτσι ένα υπέροχο βιβλίο γνώσεων το οποίο διαβάζεται ευχάριστα χωρίς να κουράζει.
Να σας πω πως το διάβασα κι εγώ παρέα με την Χριστίνα και πέραν του ότι έμαθα απίστευμα πράγματα για τα οποία δεν είχα ιδέα, ταυτόχρονα με έκανε να αναρωτηθώ πώς θα ήταν η μάθηση στα σχολεία, αν είχαμε όλοι τέτοια βιβλία να διαβάζουμε;!


Ορμώμενη από αυτό μου το ερώτημα, κι από το γεγονός πως το Μέλισσες είναι ένα βιβλίο από το οποίο μπορούν να γεννηθούν πολλές δραστηριότητες, κατασκευές και ζωγραφιές, τώρα που τελειώνει η σχολική χρονιά, θέλησα να το κάνω δώρο στο νηπιαγωγείο της Χριστίνας για να το έχουν στην βιβλιοθήκη τους τα επόμενα χρόνια τα καινούργια παιδάκια, να το διαβάζουν και να δημιουργούν μέσα από αυτό όμορφα πράγματα, όπως οι μελισσούλες που έφτιαξαν στην τάξη της την επόμενη κι όλας μέρα!


Τέλος, σας προτείνω ανεπιφύλακτα τις Μέλισσες και για έναν ακόμα λόγο: γιατί αυτό το βιβλίο μπορεί να γίνει η αφορμή, μέσα από την γνωριμία του παιδιού σας με το αυτό το τόσο ιδιαίτερο έντομο, την επόμενη φορά που θα βρεθεί μπροστά του να μην το φοβηθεί, παρά να το θαυμάσει!

Σας φιλώ

Βρείτε με σε


FACEBOOK  
και 

You May Also Like

0 σχόλια