Μικρή βιβλιοφάγος: Το μικρό αγόρι και τα 4 αυγά

by - Νοεμβρίου 12, 2018


 Το μικρό αγόρι και τα 4 αυγά
Κείμενο: Κατρίνα Τσάνταλη
Εικονογράφηση: Κώστας Θεοχάρης
εκδόσεις: Διόπτρα
από 5 ετών



"Κοίταξε καλά τα σπασμένα αυγά! Όσο διαφορετικά και αν είναι απ΄έξω, μέσα είναι όλα το ίδια!
Ασπράδι και κρόκος! Και έτσι ακριβώς είναι και οι άνθρωποι, μικρό μου αγόρι..."
Η Κατρίνα Τσάνταλη μετά το πρώτο της βιβλίο "Το Σοφάκι και ο Ντο" από τις εκδόσεις Διόπτρα για το οποίο σας έχω μιλήσει ΕΔΩ , επανέρχεται με την ίδια ευαισθησία που την χαρακτηρίζει, για να μας διηγηθεί μια ιστορία για "Το μικρό αγόρι και τα 4 αυγά" σε εικονογράφηση του Κώστα Θεοχάρη.
Την Κατρίνα Τσάνταλη την γνώρισα από κοντά, φέτος το φθινόπωρο και πραγματικά με κέρδισε από την πρώτη στιγμή με την απλότητα, την καλοσύνη και την ευγένεια του χαρακτήρα της. Όταν πριν από μερικές μέρες με κάλεσε στην παρουσίαση του βιβλίου της στο κατάστημα Public του Συντάγματος, πήγα με πολύ χαρά όπου και διαπίστωσα πως "Το μικρό αγόρι και τα 4 αυγά" έχει σαφείς επιρροές από το τελευταίο της ταξίδι στην Ρουάντα της Αφρικής, που έκανε μαζί με την ActionAid.


Όπως και στο πρώτο της βιβλίο, έτσι και στο καινούργιο, η Τσάνταλη καταπιάνεται με θέματα που σκοπό έχουν να αφυπνίσουν και να ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά.
Στο "Το Σοφάκι και ο Ντο" ένα βιβλίο που αγαπήσαμε με την πρώτη ανάγνωση, μας μίλησε για την ζωοφιλία και τις αξίες της αγάπης, της φροντίδας και της προσφοράς, με πρωταγωνιστές της ιστορίας ένα μικρό κορίτσι και ένα σκυλάκι.
Στο νέο της βιβλίο "Το μικρό αγόρι και τα 4 αυγά", μια σοφή χελώνα μαθαίνει σε ένα φιλομαθές και έξυπνο αγόρι που αγαπάει τα ταξίδια και την περιπέτεια, πως οι άνθρωποι ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας, φύλου, καταγωγής, κοινωνικής τάξης, μόρφωσης και εξωτερικής εμφάνισης, έχουν τον ίδιο εσωτερικό κόσμο και μια καρδιά που νιώθει, αισθάνεται, πονάει και αγαπά...
Παράλληλα, μας υπενθυμίζει πως δεν αποτυγχάνουμε κάνοντας λάθη, αλλά μαθαίνουμε. Μαθαίνουμε τον κόσμο και πάνω από όλα τον εαυτό μας. 
Πόσο σημαντικό είναι να το δώσουμε αυτό στα παιδιά μας; 
Να τα αποδεχόμαστε με τα καλά και τα λάθη τους και να στεκόμαστε δίπλα τους κάθε φορά που αισθάνονται ότι η αποτυχία τους χτύπησε την πόρτα.
Έτσι θα είναι ικανά να έχουν την αυτοπεποίθηση και την τόλμη να σχηματίσουν την δική τους γνώμη για τα πράγματα και να πιστεύουν στις αξίες τους.
Η εικονογράφηση του Κώστα Θεοχάρη, όπως και στο πρώτο της βιβλίο, είναι παραστατικότατη, χαρούμενη και πολύχρωμη.
Η Τσάνταλη φανερώνει μέσα από την γραφή της τον εσωτερικό της κόσμο.
Έναν κόσμο που μιλάει για την ισότητα, την αγάπη, την φιλοζωία, την ευαισθησία.
Έναν κόσμο που σε κάνει να ονειρεύεσαι ένα καλύτερο αύριο, με λιγότερο φόβο, με λιγότερες διακρίσεις, με λιγότερη βία και περισσότερη αγάπη και χαρά.
"Το μικρό αγόρι και τα 4 αυγά" είναι ένα βιβλίο για την διαφορετικότητα που μιλάει με απλά, ουσιαστικά και κατανοητά λόγια, στην ψυχή μικρών και μεγάλων. 

Σας φιλώ

Βρείτε με σε
FACEBOOK  
και 

You May Also Like

3 σχόλια