Μικρή βιβλιοφάγος: 20 βιβλία για τα Χριστούγεννα #1

by - Δεκεμβρίου 12, 2018


Γεια σας και χαρά σας!
Αγαπώ πολύ τα βιβλία και θεωρώ πως είναι πάντα το καλύτερο δώρο για μικρούς αλλά και για μεγάλους.
Τα τελευταία χρόνια, έχω καθιερώσει ένα ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης για την Χριστίνα.
Το περσινό μας αποτελείτο μόνο από βιβλία, τα περισσότερα από αυτά χριστουγεννιάτικα (αν σας ενδιαφέρει να το δείτε, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά εδώ κι εδώ), αλλά φέτος είπαμε να κάνουμε ένα ημερολόγιο με δραστηριότητες. 
Παρόλα αυτά και αυτή τη φορά, τα βιβλία πρωταγωνιστούν στις γιορτές μας και για αυτό ξεχωρίσαμε και σας προτείνουμε 24+1 παιδικά βιβλία χριστουγεννιάτικα και μη, για να τα χαρίσετε στον εαυτό σας αλλά και στα αγαπημένα σας πρόσωπα!



1. Το Ωραιότερο Χριστουγεννιάτικο Στολίδι
Κείμενο: Αγγελική Δαρλάση 
Εικονογράφηση: Αλέξια Οθωναίου
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
από 5 ετών

"Το Ωραιότερο Χριστουγεννιάτικο Στολίδι", είναι ένα πολύ ωραίο βιβλίο που μιλάει για μια αληθινή ιστορία. Για τα Χριστούγεννα του 1914 κατά την διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και για την μικρή εκεχειρία που έκαναν οι στρατιώτες στο Δυτικό Μέτωπο και η οποία έγινε η αφορμή να δημιουργηθεί μια αληθινή φιλία μεταξύ δυο αντίπαλων στρατιωτών.
Μια πραγματικά συγκινητική ιστορία, που μας μιλάει για την αγάπη, την αδελφοσύνη και την φιλία, απαραίτητα συστατικά για την ζωή μας.
"Το Ωραιότερο Χριστουγεννιάτικο Στολίδι", είναι σίγουρα ένα βιβλίο "στολίδι" για την βιβλιοθήκη σας!



2. Δεν θα σε πειράξει κανείς
Κείμενο: Βασίλης Κουτσιάρης 
Εικονογράφηση: Κατερίνα Βερούτσου
Εκδόσεις: Ελληνοεκδοτική
από 4 ετών


Το βιβλίο "Δεν θα σε πειράξει κανείς", με συγκίνησε και με άγγιξε πολύ.
Καταπιάνεται με ένα πολύ σοβαρό θέμα, αυτό της ασθένειας μέσα στην οικογένεια, αλλά με έναν τρόπο που δεν γίνεται αντιληπτός από την αρχή, με αποτέλεσμα να ξαφνιάσει και να συγκινήσει βαθιά τον αναγνώστη. 
Μιλάει για την ανιδιοτελή αδελφική αγάπη, για την παιδική αθωότητα, για το θάρρος και για την δυσκολία που εμπεριέχει η διαχείριση της αρρώστιας ενός μικρού παιδιού.
Ο μικρός και ζωηρός γάτος, προκειμένου να σταθεί στον άρρωστο αδελφό του που έχει χάσει το τρίχωμα και τα μουστάκια του, ξυρίζεται και γίνεται σαν κι αυτόν, στοχοποιώντας τον εαυτό του απέναντι στα τυχών σχόλια και στις αντιδράσεις των άλλων, έτσι ώστε να μην τα υποστεί ο αδελφός του επιστρέφοντας από το νοσοκομείο.
Το "Δεν θα σε πειράξει κανείς" είναι κατά την γνώμη μου ένα υπέροχο βιβλίο για μικρά αλλά και για μεγάλα παιδιά!




3. Η Ζωή με τους Μονόκερους
Κείμενο: Morag Hood 
Εικονογράφηση: Ella Okstad
Μετάφραση: Ελπίδα Μάντη
Εκδόσεις: Καλειδοσκόπειο 
από 4 ετών

Η Ζωή, ζει παρέα με Μονόκερους! Βασικά είναι ειδική στους Μονόκερους! 
Γνωρίζει τα πάντα για αυτούς, γι'αυτό αν ποτέ αποφασίσεις να αποκτήσεις έναν, καλό θα είναι να την συμβουλευτείς πρώτα!
"Η Ζωή με τους Μονόκερους" είναι ένα πολύχρωμο και χαρούμενο βιβλίο, που μιλάει για την παιδική φαντασία και την ικανότητα των παιδιών να μεταμορφώνουν τα αντικείμενα σε ότι αυτά επιθυμούν!
Η Ζωή μεταμορφώνει τα κουκλάκια της και παίζει ατελείωτες ώρες με αυτά, δημιουργώντας έναν δικό της υπέροχο κόσμο.
Άλλωστε όπως πολύ σωστά προσπαθεί να εξηγήσει και στην μητέρα της: "Η μαγεία, είναι πιο σημαντική από λίγη ακαταστασία."! 


4. Μια Ζαχαρένια Συνταγή
Κείμενο: Φωτεινή Κωνσταντοπούλου
Εικονογράφηση: Σάντρα Ελευθερίου
Εκδόσεις: Ελληνοεκδοτική
από 6 ετών

Η Ζαχαρένια Συνταγή του Ρένου Ζαχαρένιου, ενός ζαχαροπλάστη διαφορετικού από τους άλλους, ευελπιστεί να φέρει ειρήνη και χαρά σε όλον τον κόσμο.
Ο Ρένος ο Ζχαρένιος, ζει στα...σύννεφα και φτιάχνει λιχουδιές για τους ήρωες των παραμυθιών. Αγαπάει όμως πολύ και τους ανθρώπους, για αυτό αποφασίζει να φτιάξει μια ζαχαρένια συνταγή μόνο για κείνους. Και τα καταφέρνει. Καταφέρνει με την αγάπη και το νοιάξιμό του να στείλει την μαγεία των χριστουγέννων στα πέρατα της γης! Ένα πολύ όμορφο βιβλίο που σκοπό έχει να περάσει τα μηνύματα τις αγάπης και της αλληλεγγύης!




5. Τι τρέχει με τον Αι-Βασίλη;
Κείμενο-εικονογράφηση: Μαρίνα Γιώτη
Εκδόσεις: Διόπτρα
από 4 ετών


Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, ακούω συνέχεια την ίδια ερώτηση από τα μικρά παιδιά:Τελικά υπάρχει Άγιος Βασίλης ή όχι;
Η αλήθεια είναι πως η ανάγκη του ανθρώπου να εξηγήσει και να αποδείξει πράγματα για τα οποία δεν είναι σίγουρος ότι υπάρχουν, υπήρχε από καταβολής κόσμου.
Η Μαρίνα Γιώτη, στο νέο της βιβλίο "Τι τρέχει με τον Άι-Βασίλη;" επιχειρεί να δώσει μια εξήγηση, μιλώντας για την σημασία της πίστης, την σημασία της προσφοράς και το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων. 
Ο ρεπόρτερ Φάνης ο Μπούφος, είναι αποφασισμένος να λύσει το μυστήριο και να μας βάλει να σκεφτούμε ποίος είναι ο δικός μας Αι-Βασίλης κι αν θέλουμε να υπάρχει στη ζωή μας.
Η Μαρίνα Γιώτη με ευαισθησία και χιούμορ, γράφει ένα βιβλίο που μπορεί να βοηθήσει πολλούς γονείς να απαντήσουν σε αυτό το καίριο ερώτημα, και πολλά παιδιά να εμπιστευτούν την φαντασία τους και την ανάγκη τους να πιστέψουν σε κάτι μαγικό αποκτώντας ταυτόχρονα κριτική σκέψη!




6. Κοίτα! Ένας Δράκος!
Κείμενο-εικονογράφηση: Jonny Lambert
Εκδόσεις: Τζιαμπίρης Πυραμίδα
από 4 ετών

Η Λάρα δεν είναι σαν όλους τους δράκους. Είναι ξεχωριστή και ευαίσθητη.
Δεν θέλει να πολιορκεί κάστρα και να βγάζει φωτιές από το στόμα της.
Θέλει να κυνηγάει τα πουλιά όχι για να τα φάει μα για να γίνει φίλη τους!
Και ψάχνει το μέρος εκείνο με το καταπράσινο λιβάδι, τα ανθισμένα λουλούδια και τον λαμπρό ήλιο, όπου θα μπορέσει να ζήσει ήρεμα και ειρηνικά, παρέα με τους φίλους της.
Μπορούν όμως τα υπόλοιπα πλάσματα να πιστέψουν πως ένας δράκος, δεν σημαίνει πως είναι κακός και επιθετικός, μόνο και μόνο επειδή είναι δράκος;
Το "Κοίτα! Ένας Δράκος!" του Jonny Lambert
είναι ένα πολύ όμορφο βιβλίο που μιλάει για την διαφορετικότητα και την φιλία θυμίζοντάς μας να μην κρίνουμε τους άλλους άμα τη εμφανίση.




7. Παραμονή Πρωτοχρονιάς
Εκδόσεις: Ψυχογιός
από 3 ετών

Μια όμορφη ιστορία για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με όμορφη και νοσταλγική εικονογράφηση και με μια γλυκιά μελωδία να κρύβετε στο εξώφυλλο του βιβλίου!
Ένα βιβλίο ιδανικό και για μικρότερα παιδιά από 3 ετών, αφού είναι γραμμένο με έμμετρη γραφή και απλά λόγια.


8. ΝΑ ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ που γιατρεύει ψάρια
Κείμενο: Jean-Pierre Simenon
Eικονογράφηση: Oliver Tallec
Μετάφραση: Αργυρώ Πιπίνη
Εκδόσεις: Μικρή Σελήνη
από 4 ετών


Η ποίηση μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τη ζωή;
Πόσο συχνά έρχονται σε επαφή τα μικρά παιδιά με την ποίηση και άραγε τους "λέει" κάτι;
Ο μικρός Άρθουρ έχει ένα χρυσόψαρο που αρρώστησε και για να το γιατρέψει, πρέπει να του πει ένα ποίημα. Αλλά τί είναι ποίημα; Ποιος θα του πει;
Ρωτάει από δω, ρωτάει από κει και ο καθένας δίνει και μια δική του προσωπική εξήγηση. 
Θα βρει άραγε ο Άρθουρ την απάντηση στο ερώτημά του για να μπορέσει να σώσει το ψαράκι του;
Το "ΝΑ ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ που γιατρεύει ψάρια" είναι ένα πολύ όμορφο βιβλίο, γεμάτο λυρικότητα και δύναμη, με εικόνες που σε ταξιδεύουν και σε καλούν να ανακαλύψεις κι εσύ τον ποιητή εαυτό σου! 


Μείνετε συντονισμένοι για το δεύτερο μέρος!


Σας φιλώ

Βρείτε με σε
FACEBOOK  
και 

You May Also Like

0 σχόλια